Prima pagină » Cancan » Monica Fermo nu apare pe Wikipedia, dar are o viață de film! De ce a ales să se dedice bisericii

Monica Fermo nu apare pe Wikipedia, dar are o viață de film! De ce a ales să se dedice bisericii

18 mai 2022, 10:23,
în Cancan

Monica Fermo nu apare pe Wikipedia, dar are o viață impresionantă. A renunțat la actorie și a decis să se dedice bisericii. Acum trăiește o viață liniștită, la o mănăstire din Ierusalim, departe de aplauzele oamenilor.

Monica Fermo a fost, în anii ’70, una dintre cele mai frumoase actrițe ale Teatrului Național. A trăit o viață zbuciumată, plină de vicii, însă din 1986 a ales calea bisericii și s-a călugărit. Astfel, a devenit, la doar 32 de ani, maica Ecaterina, lăsând în urmă tot ce o făcea nefericită. A fost apostrofată de cei apropiați din pricina deciziei pe care a luat-o, dar dragostea față de Dumnezeu a fost mai puternică. Chiar ea a declarat că nu a „avut nici o secundă de îndoială, de spaimă, de incertitudine”.

monica fermo în tinerețe

Monica Fermo a fost, în anii ’70, una dintre cele mai frumoase actrițe ale Teatrului Național.

Monica Fermo nu apare pe Wikipedia, dar povestea ei este impresionantă

Blondă și cu ochi albaștri, Monica Fermo era considerată una dintre cele mai sexy actrițe din România. Publicul o iubea și avea lumea la picioare, dar ea nu era fericită, ci simțea că poartă mereu în spate „un sac extraordinar de greu”. La vârsta de 15 ani s-a apucat de fumat, iar la 17 ani a avut „primul amor spiritual și fizic”. Apoi au urmat și altele: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri.

„Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea. Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri… ”, a declarat Maica Ecaterina pentru ziarul Lumina.

„Atunci când mergi la un restaurant şi mănânci o mâncare extraordinară, într-o atmosferă de vis, cu un bărbat superb, cu bani, cu luxul de rigoare şi te duci cu el în dormitor, are loc o acţiune, o iubire…

Însă asta se termină! Totul se termină! Şi cu cât se termină mai repede, cu atât mai repede ajungi la o culme în care vezi că, de fapt, urmează o prăpastie! Că însăşi culmea e o prăpastie! Şi nu ştii unde să te mai duci şi ce să mai faci“, a mai povestit fosta actriță.

În anul 1986, Monica Fermo a fost botezată de părintele Argatu și așa l-a cunoscut pe Dumnezeu.

„La şase ore după botez, am avut prima ispită. Am vrut să fumez, dar când am băgat ţigara în gură mi-am amintit cum părintele Argatu mi-a dat cu Sfântul Mir pe buze şi am aruncat-o imediat. Mergeam să mă botez şi am avut grijă neapărat să îmi cumpăr un pachet de ţigări… În a treia zi după botez, am intrat în Biserica Sfânta Treime din cartierul bucureştean Tei şi m-am închinat la icoana Sfintei Parascheva. Atunci am auzit un glas care mi-a spus să mă las de fumat, am ieşit fugind şi, din clipa aceea, m-am lăsat şi de fumat. Acum, dacă simt fum de ţigară îmi vine să vomit. Păcatele cu care m-am luptat cel mai mult după convertire au fost cele legate de trup: desfrânarea, lăcomia pântecelui, băutul şi fumatul ”, a mai dezvaluit Maica Ecaterina.

femeie îmbrăcată în negru

În anul 1986, Monica Fermo a fost botezată de părintele Argatu și așa l-a cunoscut pe Dumnezeu.

Ce s-a ales de Monica Fermo

În prezent, Monica Fermo, devenită Ecaterina, are 67 de ani și trăiește într-o chilie a unei mănăstiri din centrul cetății Ierusalimului, aproape de Sfântul Mormânt. Ajunsă în Țara Sfântă încă din anul 1990, ea și-a dorit să uite de Monica Fermo și să lasă în urmă viața libertină pe care a dus-o.

Colegii de la teatru nu au fost de acord cu decizia ei, spunându-i că merge pe un drum din care nu mai poate ieși. Însă, iubirea față de Dumnezeu a fost mai puternică și nimic nu a împiedicat-o să Îl slujească.

„Toți colegii din teatru m-au apostrofat atunci și mi-au spus că am încetat să mai trăiesc, că îmi impun alții și că este un drum din care nu mai pot ieși, dar n-am avut nici o secundă de îndoială, de spaimă, de incertitudine. Ceea ce m-a animat este iubirea de Dumnezeu. Asta este baza convertirii mele. Nu a existat frică de viitor. Frica este de la diavol”, a mai povestit maica Ecaterina.

monica fermo îmbrăcată în călugăriță

În prezent, Monica Fermo, devenită Ecaterina, are 67 de ani și trăiește într-o chilie a unei mănăstiri din centrul cetății Ierusalimului, aproape de Sfântul Mormânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *