Prima pagină » Cancan » Monica Fermo are o biografie impresionantă! Iată cum a ajuns de la actriță sexy la călugăriță în Ierusalim

Monica Fermo are o biografie impresionantă! Iată cum a ajuns de la actriță sexy la călugăriță în Ierusalim

04 mai 2022, 10:41,
în Cancan

Monica Fermo are o biografie impresionantă. A fost actriță la Teatrul Național din București și avea lumea la picioare. Era o prezență provocatoare, dar ceva s-a schimbat, iar acum se află în slujba Domnului.

În anii 1970, Monica Fermo cucerea scena Teatrului Național din București. Era blondă, era frumoasă și avea un talent înnăscut. Însă, de peste două decenii, a dat aplauzele oamenilor pe liniștea de la o mănăstire din Iersusalim. Aceasta a declarat, în urmă cu mai mulți ani, că „întâlnirea cu Hristos a fost pentru mine uluitoare, zdruncinătoare, devastatoare, ca un cutremur, ca un şoc, ca o bombă nucleară pentru sufletul meu”.

Monica Fermo, devenită la vârsta de 32 de ani monaha Ecaterina, a dus o viață zbuciumată. A mărturisit că „primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea”.

„Atunci când mergi la un restaurant şi mănânci o mâncare extraordinară, într-o atmosferă de vis, cu un bărbat superb, cu bani, cu luxul de rigoare şi te duci cu el în dormitor, are loc o acţiune, o iubire… Însă asta se termină! Totul se termină! Şi cu cât se termină mai repede, cu atât mai repede ajungi la o culme în care vezi că, de fapt, urmează o prăpastie! Că însăşi culmea e o prăpastie! Şi nu ştii unde să te mai duci şi ce să mai faci“ îşi destăinuie experienţele maica Ecaterina.

Monica Fermo în tinerețe

În anii 1970, Monica Fermo cucerea scena Teatrului Național din București.

Monica Fermo are o biografie desprinsă din filme

Monica Fermo s-a născut dintr-un tată evreu (încreștinat pe când avea 20 de ani, pentru a scăpa de furia germanilor) și dintr-o mamă rusoaică, creștină pravoslavnică. Nefiind foarte credincioși, părinții nu au botezat-o pe Monica, rămânând în legea iudaică. După 32 de ani, însă, aceasta a luat decizia de a primi botezul și, odată cu el, și numele de Elena, scrie certitudinea.ro.

Despre primii ei ani în viață, Monica Fermo spune că „au fost în monstruozitatea patimilor”. Aceasta a mărturisit că s-a apucat de fumat la vârsta de 15 ani și, fiind atât de dependentă, a fumat până în ziua botezului. Prima ispită a apărut chiar la șase ore după botez. A vrut să fumeze, dar când și-a băgat țigara în gură și-a amintit cum părintele care a botezat-o, Ilarion Argatu, a dat-o cu Sfântul Mir pe buze și a aruncat-o imediat. Mai mult, în a treia zi după botez, a pășit în Biserica Sfânta Treime din cartierul bucureştean Tei şi s-a închinat la icoana Sfintei Parascheva. În acel moment, a auzit un glas care i-a spus să se lase de fumat, a ieșit fugind și, din clipa aceea, nu a mai fumat. „Acum, dacă simt fum de ţigară îmi vine să vomit. Păcatele cu care m-am luptat cel mai mult după convertire au fost cele legate de trup: desfrânarea, lăcomia pântecelui, băutul şi fumatul“, a spus maica Ecaterina.

Monica Fermo a mai adăugat că a fost victima desfrânărilor, a fumatului, a beției și a petrecerilor. La vârsta de 30 de ani avea senzația că purta în spate „un sac extraordinar de greu”.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că drogurile şi crima, violenţa la scară largă, nu existau pe vremea aceea, că le-aş fi împlinit şi pe acelea. Toate le-am făcut într-o nonşalanţă, într-o frenezie a tinereţii.“ Şi continuă: „Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri… La 30 de ani aveam senzaţia fizică că purtam mereu în spate un sac extraordinar de greu.”, a mai spus fosta actriță.

monica fermo devenită monaha Ecaterina

„Mulţumesc lui Dumnezeu că drogurile şi crima, violenţa la scară largă, nu existau pe vremea aceea, că le-aş fi împlinit şi pe acelea.”

Monica Fermo, de la actrița sexy din anii `70, la călugărița din Ierusalim

În prezent, monaha Ecaterina trăiește într-o chilie a unei mănăstiri din centrul cetății Ierusalim, aproape de Sfântul Mormânt. A ajuns în Țara Sfântă în anul 1990 cu gândul de a uita de Monica Fermo și de a trăi o viață în liniște și rugăciune.

De-a lungul timpului, ea a încercat să ia legătura cu divinitatea, însă a ales drumuri greșite.

„OZN-iştii, spiritiştii, yoghinii şi filosofii îmi promiteau limanul, dar eu ajungeam în marginea prăpastiei, simţeam că acolo este ceva extraordinar şi mă aruncam în altceva, mai îngrozitor, ca să pot scăpa de acel ceva care era în spatele meu. Veneam din valea spirituală a glodului, eram înglobată în patimi extraordinar de mari, atât de iuţi şi de fierbinţi în practicare“, spune, cu bucurie că a scăpat de toate acestea, Elena.

După mai multe discuții cu cei apropiații și după câteva zile petrecute la Mănăstirea Cernica, Monica Fermo a luat hotărârea de a se boteza. De atunci, viața ei a luat o întorsătură neasteptată, care a determinat-o să rămână în slujba Domnului.

„Dacă nu aveam un părinte Argatu, un părinte Galeriu şi un părinte Sofian lângă mine, nu ştiu unde aş fi fost acum, spune acum, cu bucurie, maica Ecaterina. Mi-amintesc că erau săptămâni în care în fiecare zi eram la câte unul din ei. Ei nu aveau de la Dumnezeu aceleaşi daruri, dar se completau în sufletul meu. Părintele Argatu venea cu exorcismele sale, părintele Sofian cu smerenia deosebită, dulceaţa, blândeţea şi răbdarea şi al treilea era părintele Galeriu ale cărui predici înflăcărau inimile tuturor.“

Acum a învăţat să picteze. A descoperit că, în afară „de păcate pot să fac cu mâinile şi altceva. Dumnezeu mi-a dat acest dar. A venit ca o mângâiere extraordinară, pentru că am fost în stare, din mâinile mele păcătoase, să scot chipul Domnului, chipul Maicii Domnului, al Sfinţilor“, spune cu mulţumire, Ecaterina Fermo.

călugărița Ecaterina Fermo

După mai multe discuții cu cei apropiații și după câteva zile petrecute la Mănăstirea Cernica, Monica Fermo a luat hotărârea de a se boteza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024