Prima pagină » Titlurile zilei » Monica Cioată s-a luptat cu Sebastian Felecanu! Urmele descoperite pe corpul lui l-au dat de gol! Avocatul ieșean avea vânătăi și zgârieturi – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

Monica Cioată s-a luptat cu Sebastian Felecanu! Urmele descoperite pe corpul lui l-au dat de gol! Avocatul ieșean avea vânătăi și zgârieturi – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

10 aug. 2022, 02:00, 6 ,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Avocata Monica Cioată a luptat pentru viața ei. Cel puțin așa reiese din cercetările efectuate până în prezent de procurorii ieșeni. Specialiștii au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care atestă existenţa unui conflict fizic între el și victimă. La audieri, Felecanu a declarat că ar fi ținut-o de mână pe victimă, iar aceasta ar fi alunecat peste pervazul de la bucătărie. Expertizele efectuate în dosar îl contrazic pe avocatul ieșean, suspectat de omor calificat

Avocata Monica Cioată a luptat pentru viața ei. Cel puțin așa reiese din cercetările efectuate până în prezent de procurorii ieșeni. Surse judiciare spun că magistrații au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care atestă existenţa unui conflict fizic între el și victimă.
Reporterii cotidianului BZI vă prezintă astăzi concluziile judecătorilor ieșeni care au dispus arestarea lui Felecanu pe baza unor informații obținute de la aceleași surse judiciare.

„Analizând actele şi lucrările dosarului de urmărire penală, se constată că în cauză sunt întrunite toate condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Sebastian Felecanu. Începând cu martie 2020, Monica Cioată şi Sebastian Felecanu au început o relaţie de concubinaj pe parcursul căreia cei doi s-au mutat împreună, locuind în apartamentul numitului Felecanu. De-a lungul relaţiei, între cei doi au avut loc mai multe conflicte, însă acestea nu au dus la separarea lor în fapt. Inculpatul este, în genere, o persoană agresivă, acesta certându-se de mai multe ori cu vecinii, cu fosta soţie, dar şi cu Monica Cioată”, au precizat magistrații ieșeni.

Totul a pornit de la ușa izbită de Monica Cioată

În seara de vineri, 18 iunie 2021, victima Monica Cioată și iubitul acesteia au participat la petrecerea ocazionată de o nuntă, la Restaurantul „Elysium”. Cu acel prilej, o angajată a restaurantului l-a observat pe Felecanu certând-o pe victimă, țipând și gesticulând nervos cu mâinile, de sus în jos, fără însă a o agresa fizic. La ora 03:23, cei doi au plecat împreună de la petrecere, ținându-se de mână. La ora 04:04:10, mașina condusă de Monica Cioată a ajuns în parcarea blocului situat pe strada Sărăriei, nr. 6.

„La ora 04:05:13, victima a intrat în scara blocului, după care a trântit ușa de acces pentru a-l lovi pe Sebastian Felecanu care venea în urma ei, moment în care între cei doi a izbucnit o ceartă ce a continuat și în apartament, timp de aproximativ 20 de minute. Conflictul dintre concubini a fost atât fizic, cât şi verbal, victima prezentând urme de violenţă la nivelul feţei, urme de comprimare cu degetele la nivelul gâtului, cât şi alte violenţe produse prin lovire cu un corp dur. De altfel, și pe corpul inculpatului au fost identificate urme ale conflictului. În timpul scandalului, vecinii au auzit zgomote, ca și cum persoanele se alergau prin casă, se izbeau de diverse obiecte ori mutau piese de mobilier, iar numita Cioată Monica avea un strigăt de disperare”, au adăugat magistrații.

Ei au mai arătat că, având în vedere că la cercetarea la faţa locului victima a fost găsită în rochia de la nuntă, dar încălţată cu o pereche de pantofi sport, în condiţiile în care la petrecere aceasta fusese în pantofi cu toc, au rezultat indicii că ea voia să părăsească locuinţa, din cauza agresiunilor exercitate de avocatul ieșean.

Aruncată pe geamul de la bucătărie, de la înălțimea de 26 de metri

Din cercetarea la faţa locului şi din raportul medico-legal de necropsie a rezultat că Monica ar fi fost sugrumată de autor, aceasta prezentând echimoze şi excoriații la nivel cervical, produse prin loviri cu mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână), agresiuni ce au determinat o stare de semi-conştienţă sau inconştienţă a victimei.

„Profitând de această stare, la ora 04:27, inculpatul Sebastian Felecanu ar fi aşezat corpul victimei cu faţa în jos, orientată spre interiorul camerei şi cu picioarele în exterior, pe marginea ferestrei bucătăriei şi ar fi împins-o în exteriorul clădirii, Monica Cioată fiind astfel aruncată de la etajul 6. Prin această modalitate de comitere a faptei, Sebastian Felecanu ar fi încercat să mascheze uciderea victimei și ar fi realizat un act homicidal disimulat în sinucidere”, au afirmat anchetatorii.

Experții au constatat că deschiderea șlițului de pe coapsa piciorului stâng a permis contactul direct al coapsei acoperite de ciorap cu marginea ferestrei și a pervazului. Piciorul drept era acoperit de materialul rochiei, fapt ce a facilitat alunecarea și, astfel, nu s-au produs excoriații. Deschiderea rochiei pe lateral dreapta are aspect zdrențuit, specific ruperii materialului prin tracțiune. Partea din spate a rochiei prezintă o deschidere cu margini ferme, specifică acțiunii unui obiect tăietor.

„Suprafața pervazului prezintă asperități pronunțate, specifice zidăriei exterioare decorative, dar și o porțiune de material lipsă. Fereastra de la bucătăria apartamentului este în două canate, fiecare măsurând 0,5 m lățime și o înălțime de 1,1 m. Înălțimea marginii inferioare a geamului este de aproximativ 1 m de la podea. Monica Cioată avea o înălțime de 1,69 m și, dacă ar fi dorit să se arunce în gol, nu ar fi ales această fereastră”, au concluzionat experții.

Probel ridicate de anchetatori de pe pervaz cu ajutorul unei benzi adezive

Anchetatorii ieșeni au mai afirmat că de pe suprafaţa interioară, suprafaţa exterioară a pervazului şi de pe tocul ferestrei au fost ridicate mijloace materiale de probă cu ajutorul unei benzi adezive.

„Analizând la microscop microparticulele ridicate, s-a constatat prezenţa unor microurme, constând în filament de fibre sintetice care au acelaşi aspect şi aceeaşi morfologie cu filamentele prelevate pentru comparaţie din dresurile cu care era îmbrăcată numita Monica Cioată. Având în vedere că filamentele de fibre ridicate de pe pervazul ferestrei fac parte din aceeași categorie cu filamentele de poliamidă din care sunt alcătuiți ciorapii victimei, s-a concluzionat că victima a intrat în contact direct cu pervazul ferestrei, fiind în poziţie culcată cu faţa în jos, capul spre interiorul camerei şi picioarele spre exterior, filamentele fiind smulse prin frecare din cauza împingerii”, au subliniat oamenii legii.

Mai mult, a fost făcută o simulare computerizată a incidentului, folosind modelarea matematică specifică proiectării sau căderii unei persoane, iar modelul matematic a reprodus cu precizie modul în care a avut loc procesul prin care Monica Cioată a părăsit fereastra apartamentului situat la 26 de metri față de sol.

Declarațiile făcute de Sebastian Felecanu, contrazise de experți

Judecătorii ieșeni care au dispus arestarea lui Sebastian Felecanu au constatat că toate probele administrate până în acest moment atestă realitatea situației de fapt și contrazic susținerile avocatului făcute în declarația dată la o lună după incident.

„Acesta a arătat că ar fi încercat să o oprească pe Monica Cioată, ținând-o de mână peste pervazul geamului, atârnată în exteriorul blocului, până când aceasta ar fi alunecat din prinsoarea lui și ar fi căzut. Necorelarea susținerilor inculpatului din această declarație cu celelalte probe din cauză este reflectată, în principal, și prin aceea că, într-o astfel de situație, ar fi rămas urme pe mâna victimei din cauza presiunii la care ar fi fost supusă, însă necropsia nu a atestat niciun fel de leziune în proximitatea încheieturii mâinii acesteia. Ca urmare a analizei științifice a conținutului comunicării în declarațiile date în calitate de martor de Sebastian Felecanu, psihologul specialist a constatat, în linii mari, o exprimare generală, romanțată, cu un înalt grad de incertitudine și ambiguitate a acestuia, un discurs purtat în jurul unor presupuse preferințe bizare ale victimei pentru staționări la înălțime, contradicții multiple, tendința celui audiat de a construi din imaginație sau din frânturi de memorie în scopul de a ascunde realitatea, folosind propoziții bizare care nu se corelează și care contravin investigațiilor realizate în cauză”, au constatat magistrații.

„Existența unei consecințe nefavorabile nu e de natură a produce în forul interior al lui Sebastian Felecanu niciun fel de remușcare!”

Judecătorii ieșeni au adăugat că, din percepția socială a celor ce au intrat în contact cu avocatul Felecanu, psihologul a constatat o imposibilitate a acestuia de a se adapta la normele socio-morale ale colectivității în care își duce existența, afectivitatea sa aflându-se într-o etapă primitivă în care reacțiile reprezintă explozii brutale, determinate de nemulțumirea perpetuă în diferite sectoare ale vieții: viață publică, relații interpersonale și relații de cuplu.

„S-a apreciat de psiholog că dorința inculpatului nu are sublimare, nu poate fi stăpânită sau amânată, traducându-se aproape instantaneu în act, fără aprecierea consecințelor. S-a mai evidențiat că existența unei consecințe nefavorabile nu este de natură a produce în forul interior al lui Sebastian Felecanu niciun fel de remușcare, justificat de disponibilitatea sa afectivă redusă față de cei din jur, de loialitatea mult diminuată față de codul moral după care se conduce grupul social de apartenență sau persoana aflată în relație cu acesta, toate aceste elemente reprezentând cauze ale comportamentului manipulativ ce implică încălcarea libertății semenilor pentru atingerea propriilor țeluri, fără ca subiectul să fie interesat sau afectat de consecințele pe care acest fapt le poate avea asupra celorlalți”, au subliniat magistrații ieșeni.

Monica Cioată s-a luptat cu Sebastian Felecanu

Anchetatorii au mai spus că acel conflict dintre victima Monica Cioată și iubitul ei, avocatul Sebastian Felecanu, este confirmat și de faptul că acesta din urmă a prezentat multiple leziuni traumatice care atestă existenţa unui conflict fizic între el și victimă.

„Astfel, inculpatul prezenta leziuni în următoarele zone: mandibulară stângă, unde au fost consemnate leziuni produse prin zgâriere și comprimare cu degetele, latero-cervical stâng, leziuni produse prin lovire cu mijloace contondente, scapular stâng, ce s-au putut produce prin zgâriere, la nivelul mâinii drepte, ce s-au putut produce prin lovire de un corp dur, la nivelul braţului drept, ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corpuri dure, dar și la nivelul braţului stâng, ce s-au putut produce prin comprimare cu degetele, nefiind exclusă nici lovirea activă cu mijloace contondente, toate datând din 19 iunie 2021″, au spus magistrații ieșeni.

Concluziile judecătorilor ieșeni: „Agresivitate, ignoranță și indiferență…”

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au concluzionat că se impune arestarea lui Sebastian Felecanu.

„Evaluând fapta pretins comisă de inculpatul Sebastian Felecanu, atât prin prisma gravităţii abstracte a acesteia, cât şi sub aspectul împrejurărilor concrete în care se bănuiește că ar fi acționat – pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, atât fizic, cât și verbal, cu victima Monica Cioată – judecătorul de drepturi și libertăți apreciază că o astfel de modalitate de realizare a activității infracționale denotă agresivitate din partea inculpatului, ignoranță față de cele mai elementare principii şi valori, indiferenţă totală faţă de consecinţele faptelor sale şi o vădită incapacitate de a-și gestiona și înfrâna pornirile agresive”, au subliniat judecătorii.

De asemenea, recent, magistrații ieșeni au prelungit arestarea în cazul lui Sebastian Felecanu. Totuși, fostul iubit al avocatei Monica Cioată a contestat decizia, urmând ca Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă ce se va întâmpla în continuare.

Comentarii
  • pacat de tineretea lor.. vieti distruse

  • Care-i cauza mortii? A omorat-o si apoi a aruncat-o de pe geam? Daca era vie, nu tipa? Multe lucruri nu se leaga.

  • pentru butoi

    Bai, nea omu, nu mai incerca sa ii tii partea tiganului, ca lucrurile sunt clare. Adica mai clar de atata… A sugrumat-o pana a ramas fara aer si, cat era inconstienta, a tarat-o prin casa si a aruncat-o pe geam! Cum sa tipe daca era inconstienta?! Cauza mortii e impactul cu solul. Ce e neclar?!

  • Este foarte posibil sa o fi omorat in casa si apoi a aruncat-o pe geam ca sa para sinucidere. N-a avut taria lui Maleon care dupa ce a omorat-o pe Anda s-a sinucis. Alt aluat.

  • Doamne ferește …citesc și nu mi vine sa cred …auzi scenariu de filme la domnul avocat (cum o ținea el de o mana și ea atârna așa geloasa si cu preferințe pt înălțimi de la etajul 6 ….si cum intr un final inevitabilul s a întâmplat )….stimați judecători ,procurori,anchetatori într-adevăr exista o speranța ca putem avea încredere in justiție …nici un copil de 10 ani nu ar fi crezut in scenariul lui !!!

  • La puscarie animalule

    Bai avocate tu meriti multe rele : sa te bati cu capul in peretii puscariei pana devii nebun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *