Prima pagină » National » Monica Anisie: „Școala începe pe 14 septembrie”

Monica Anisie: „Școala începe pe 14 septembrie”

06 sept. 2020, 21:20,
în National

Școala începe pe 14 septembrie, a spus ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a vorbit despre măsurile care vor fi luate în școli în cotnextul pandemiei de coronavirus dar și de stadiul în care se află pregătirile.

”Școala începe pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma”, a spus ministrul Educației, duminică seară.

”Noi mâine așteptăm de la direcțiile de Sănătate Publică rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte. Deci mâine vor fi comunicate inspectoratelor școlare aceste date și urmează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul pe care îl pune în raport cu situația epidemiologică.

Până la momentul acesta, pot să vă spun că inspectorii școlari generali au spus că sunt optimiști că în 80% din unitățile de învățământ să începem școala fizic. Dar acest lucru este posibil numai dacă situația epidemiologică ne permite.

Prin urmare, mâine aflăm exact care este situația epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”.

Tablete, măști, dezinfectanți? Monica Anisie răspunde

”Până la acest moment, din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educației, în aproximativ 80% din unitățile de învățământ există tot ce ne trebuie pentru a începe școala în bune condiții. Este un proces continuu și în această perioadă autoritățile publice locale trebuie să facă tot ce este posibil în așa fel încât pe data de 14 septembrie să începem cursurile în unitățile de învățământ”.

Gabriela Firea a vorbit despre lipsa de organizare a Guvernului în noul an școlar

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, afirmă că lipsa de organizare din partea Guvernului pentru începerea anului şcolar este suplinită în Bucureşti de autorităţile locale. Aceasta precizează că se va implementa un sistem de testări pentru copiii cu simptome, astfel încât aceştia să nu fie izolaţi de familie.

„Observând că din nefericire procedurile promise întârzie, împreună cu primarii de sectoare şi cadrele didactice ne-am luat destinul în propriile mâini. Încercăm să suplinim această lipsă de organizare din partea executivului. Le-am cerut directorilor să ne transmită în cel mai scurt timp numărul de elevi care nu au acasă tablete sau laptopuri pentru acces la orele online”, a declarat Gabriela Firea, la România TV, precizând că s-au luat măsuri pentru ca în şcoli să se ofere măşti de protecţie.

De asemenea, primarul Capitalei afirmă că în cazul în care vor exista copii cu simptome de răceală, suspecţi de COVID-19, aceştia vor putea apela la laboratoarele de testare ale Primăriei, însoţiţi de părinţi sau bunici.

„Internarea se face doar în cazuri mai complicate, nu are rost să traumatizăm copiii. Nimeni nu este obligat, dar este important ca părinţii să ştie că dacă e nevoie au unde să testeze copiii rapid, fără să stea 2-3 zile în suspans”, a mai explicat Firea.

Gabriela Firea a dezvăluit că şi copiilor ei le este dor de şcoală şi de colegi, însă, la fel ca alţi copii, au ajuns să fie terorizaţi:

„Ce vor spune colegii dacă vor strănuta, dacă vor tuşi?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *