Prima pagină » Actualitate » Monica Anisie refuză să-și dea demisia! În scandalul „tabletelor“ dă vină pe alții
Monica Anisie refuză să-și dea demisia! În scandalul „tabletelor“ dă vină pe alții

Monica Anisie refuză să-și dea demisia! În scandalul „tabletelor“ dă vină pe alții

01 sept. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat astăzi că refuză să-și dea demisia după ce tabletele promise de guvernarea liberală nu vor ajunge la elevi la începutul anului şcolar. Monica Anisie a precizat că, în semn de responsabilitate faţă de elevi şi de profesori, va continua acest mandat în fruntea Ministerului Educaţiei.

„În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel”, a răspuns pe un ton răstit Monica Anisie la întrebarea dacă se gândește să demisioneze.

Monica Anisie refuză să-și dea demisia: Alții sunt vinovați

Scuza găsită de Monica Anisie a fost că nu a luat în calcul acest lucru deoarece nu a realizat acea achiziţie, ministerul punând la dispoziţie banii necesari.

„Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, vorbim aici de proces de învăţământ, Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a declarat Monica Anisie.

A cerut demisia președintelui ONAC

Monica Anisie a precizat că i-a cerut premierului Ludoic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a luat act de rezultatul dezamăgitor al stadiului licitaţiei privind achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC). Ministerul a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Toate instituţiile implicate, inclusiv Oficiul Naţional al Achiziţiilor Centralizate, şi-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreaţi, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de şcoală, la dispoziţia elevilor. Deşi au beneficiat de tot sprijinul MEC în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanţi şi proactivi în identificarea de soluţii rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces. Mai grav, ONAC nu a informat în timp util MEC cu privire la stadiul licitaţiei, deşi au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Ludovic Orban, despre conducerea ONAC: ”Acolo este o obtuzitate și o rigoare excesivă”

Ludovic Orban, premierul României, a anunțat că are în plan schimbarea conducerii ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate). Argumentele pentru această decizie sunt obtuzitatea și rigoarea excesivă, fapt care a întârziat derularea contractului de achiziție a tabletelor pentru elevi. De asemenea, Orban a mai precizat că se gândea de mult timp la acest lucru, dar a așteptat să aibă motive, fiindcă în caz contrar ”urlau pesediștii”.

„Vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Contractul este la ONAC, unde treaba merge cam greoi, dar vom schimba și conducerea ONAC. Eu nu am vrut să umblu acolo, pentru că-mi săreau în cap. Acolo este președintele pe care l-am găsit în funcție, dacă îl schimbam, urlau pesediștii. Trebuie să ai niște motive când iei o asemenea decizie. Acolo este o obtuzitate și o rigoare excesivă și de aceea derularea procedurilor au durat excesiv de mult. Probabil vom achiziționa 70-80 de mii de tablete”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *