Prima pagină » Actualitate » Monica Anisie, apel către Inspectoratele Școlare: „Să monitorizeze lecțiile online“ – VIDEO

Monica Anisie, apel către Inspectoratele Școlare: „Să monitorizeze lecțiile online“ – VIDEO

02 nov. 2020, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Ministrul Educației Monica Anisie a făcut astăzi un apel către Inspectoratele Școlare Județene. Monica Anisie a solicitat să fie monitorizate lecțiile online, ca urmare a unor sesizări primite din partea părinților și elevilor.

„Trecând la un alt subiect care este astăzi foarte important, acela de a trece în scenariul roșu din cauza situației epidemiologice, conform raportărilor inspectoratelor școlare astăzi la 10:30 avem următoarele date: școlii scenariul verde 8797 școli în scenariul galben 5029 și școli în scenariul roșu 3830. Elevii care învață exclusiv online sunt aproximativ 1 milion elevi iar în ceea ce privește municipiul București înțeleg că deja s-a încheiat Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și s-a decis continuarea tot pentru 14 zile ale învățării în sistem online“, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie: „Părinții și elevii spun că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online“

Minsitrul Educației a precizat că a primit mai multe semnale din partea părinților că unele ore în sistemul online nu se țin.

„Vreau să fac un apel către inspectorii școlari: să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online, pentru că în cadrul MEC vin tot mai dese semnale din partea părinților și elevilor că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online”, a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educației a adpugat că „astăzi, după această conferință de presă, vor fi publicate modelele (de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 – n.r.) pe site-ul ministerului Educației“.

Școlile din București continuă în sistemul online

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat luni, 2 noiembrie 2020, faptul că unitățile de învățământ din București vor funcționa în continuare în sistem online. Noul prefect susține că această hotărâre este una firească pentru că rata de incidență a cazurilor Covid-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori.

”Singura decizie normală, legală și firească era ca școlile să funcționeze în continuare în sistem online. Conform normelor în vigoare, la o rată mai mare de 3, școlile funcționează în sistem online”, a spus Traian Berbeceanu.

Acuzații lansate de PSD la adresa Guvernului Orban: „Pentru PNL, şcolile sunt doar secţii de votare!“

Reprezentanții PSD a acuză Guvernul Orban de decizii haotice. Într-o postare pe pagina de Facebook a social democraților, aceștia susțin că „din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scăpat pandemia de sub control”. „Pentru PNL, şcolile sunt doar secţii de votare”, afirmă social-democraţii care cer din nou redeschiderea şcolilor.

„Din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scăpat pandemia de sub control, a pus economia la pământ şi a lăsat bolnavii cronici fără acces la tratamente.  Guvernul Dreptei Unite loveşte acum şi în viitorul României şi le refuză copiilor dreptul la educaţie, ţinând şcolile închise. Puşi în faţa realităţii, miniştrii Tătaru şi Anisie recunosc că prezenţa copiilor la şcoală nu creşte numărul de infectări, dar… nu fac nimic pentru a le redeschide. Pentru alegeri sacrifică inclusiv viitorul copiilor noştri”, au scris, duminică, 1 noiembrie, pe Facebook, reprezentanţii PSD.

Și președintele social democrat, Marcel Ciolacu, susține că Guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, invers față de restul Europei civilizate, dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când vor fi alegerile parlamentare.

„Școli deschise pentru copii, nu doar pentru alegeri! Guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, total invers față de restul Europei civilizate. Dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când le vor transforma în secții de votare“,  a menționat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *