Prima pagină » National » Monica Anisie a semnat ordinul pentru suspendarea orelor ”faţă în faţă”, în perioada 9 – 23 decembrie

Monica Anisie a semnat ordinul pentru suspendarea orelor ”faţă în faţă”, în perioada 9 – 23 decembrie

08 dec. 2020, 18:46,
Bianca Rebegea în National

Marți, 8 decembrie, Monica Anisie, ministrul Educației, a semnat ordinul pentru suspendarea orelor ”faţă în faţă”, în perioada 9 – 23 decembrie, şi derularea activităţilor în sistem online.

”În conformitate cu prevederile ordinului nr. 6.122/7.12.2020, semnat de ministrul Monica Cristina Anisie, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal se suspendă pentru perioada 9 decembrie – 23 decembrie 2020. Ordinul de ministru are la bază Hotărârea Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nr. 57/2020. În această perioadă (9 decembrie – 23 decembrie 2020), activităţile didactice se vor organiza, în continuare, în mediul on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.545/2020”, a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației a mai transmis că, în situația în care nu este posibilă desfășurarea activităților în mediul online, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar sunt obligate să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet.

Potrivit structurii anului şcolar 2020-2021, în perioada 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 este programată vacanţa de iarnă.

Elevii intră în vacanța de iarnă pe 23 decembrie

Luni seara, 7 decembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit în ședință și a venit cu propunerea ca prelungirea derulării cursurilor în sistem online să se facă până în 23 decembrie, când elevii intră în vacanţa de iarnă.

”Luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurlor de prevenire, interacţunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presuine constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teriotoriale şi a sistemului sanitar, CNSU adoptă prezenta hotărâre:

Art 1: Se aprobă prelungirea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9.12.2020 – 23.12.2020”, a transmis CNSU.

Monica Anisie: „Știinţa trebuie să fie prioritară”

Ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa de zi cu zi, indiferent de situaţie, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, cu ocazia unei vizite la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din Bucureşti.

„Indiferent de situaţie, ştiinţa trebuie să fie prioritară atât în educaţia tinerilor, cât şi în viaţa noastră de zi cu zi. Tocmai de aceea, cu toţii trebuie să fim conştienţi de valoarea uriaşă pe care o are sectorul naţional Cercetare-Dezvoltare-Inovare în transformarea ţării noastre.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din Bucureşti deţine toate premisele pentru a contribui la crearea unei pieţe alimentare cu produse de înaltă calitate şi sigure, pentru a fi o voce autorizată, la nivel naţional, în ceea ce priveşte promovarea unei alimentaţii sănătoase, a unui stil de viaţă sănătos”, a spus ministrul Monica Anisie, potrivit unui comunicat al MEC, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`