Prima pagină » International » Moneda veche care valorează o mică avere. Iată câți bani poți primi pe ea
Moneda veche care valorează o mică avere. Iată câți bani poți primi pe ea

Moneda veche care valorează o mică avere. Iată câți bani poți primi pe ea

13 iun. 2024, 09:30,
în International

Mulți vor să afle care este moneda veche care valorează o mică avere. Toți colecționarii își doresc să pună mâna pe ea. Au fost scoase pe piață peste 200 de mii de exemplare, motiv pentru care oamenii din lumea întreagă o caută cu disperare. Iată câți bani poți primi pe moneda rară.

Moneda veche care valorează o mică avere

Moneda de 50 de cenți din Marea Britanie este reprezentată de un desen care a fost lansat pentru prima dată în 2009 și o are în prim-plan pe Regină. Moneda fost lansată pentru a aniversarea frumoasei Grădini Botanice Regale din Londra. A ajuns pe prima pagină a ziarelor în februarie 2014 când s-a dovedit a fi cea mai rară monedă care se găsește în circulație.

„Această monedă a fost reeditată în 2019 ca parte a celebrării celei de-a 50-a aniversări a monedei de 50 de cenți, versiunea din 2019 a acestei monede a fost o emisiune comemorativă și nu a intrat în circulația generală.

O versiune circulată a monedei Kew Gardens din 2009 se poate vinde cu ușurință cu 150 de lire sterline în prezent, iar o versiune necirculată cu grad de circulație se poate vinde pentru o sumă dublă.”, a precizat un colecționar și creator de conținut online.

Moneda de 50 de cenți de la Kew Gardens este căutată de mulți colecționari din întreaga lume.

O nouă monedă în România

Apare o nouă monedă în România! BNR va introduce în circulație o monedă de argint care să comemoreze un secol de la prima performanță olimpică a României. Aversul monedei cuprinde o reprezentare a diplomelor primite de membrii echipei de rugby din 1924, după ce au câștigat prima medalie olimpică a României la Jocurile Olimpice din 1924 de la Paris. De asemenea, sunt inscripționate cuvintele “ROMÂNIA” într-o formă arcuită, valoarea nominală “10 LEI”, stema României și anul de emisiune “2024”. Reversul monedei prezintă o compoziție ce include o minge de rugby, echipa de rugby a României din 1924 și inscripțiile “PRIMA MEDALIE OLIMPICĂ A ROMÂNIEI – 1924” și “100 DE ANI”.

Tirajul maxim pentru această monedă de argint este de 5.000 de exemplare. Prețul de vânzare pentru moneda de argint este de 500,00 lei, și include broșura explicativă și certificatul de autenticitate. Monedele de argint dedicate aniversării a 100 de ani de la prima medalie olimpică a României vor fi puse în circulație în întreaga țară. Lansarea acestor monede va fi efectuată de sucursalele regionale ale Băncii Naționale a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

O altă discuție estea cea a banilor cash. Mulți se întreabă dacă vor dispărea plățile în numerar. Deși în ultima vreme cetățenii folosesc cardurile și nu mai plătesc cu bani cash, unii sunt de părere că numerarul nu ar trebui să dispară complet. Băncile sunt cele care grăbesc sfârșitul numerarului, prin închiderea multor sucursale, lăsând zone întregi doar cu bancomate și internet pentru operațiunile bancare, în timp ce apariția multor sucursale „fără numerar” care oferă împrumuturi este un semn clar al entuziasmului de a scăpa de tranzacțiile costisitoare. Una dintre multele critici aduse dispariției numerarului este că mulți oameni vor fi afectați, mai ales persoanele în vârstă și cei cu dizabilități. O altă problemă ține de riscurile de securitate tot mai mari, cum ar fi atacurile cibernetice și alte forme de infracțiuni cibernetice. Analiștii economici sunt de părere că numerarul nu va dispărea atât de ușor, chiar dacă banii cash pierd teren în multe locuri ale lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *