Moneda interzisă care valorează o avere este cea care purta numele de „Vulturul dublu” și a fost lansată în 1933. Moneda interzisă de președintele american Franklin D. Roosevelt, care a circulat pe piața neagră mai mulți ani, valorează acum o sumă incredibilă. Recent, moneda veche a fost scoasă la licitație cu un preț imens.
Moneda interzisă care valorează o avere
Moneda „Vulturul dublu”, lansată în 1933, a ajuns să fie adjudecată la o licitație cu suma de 18,8 milioane de dolari. Colecționarii vânează moneda rară care a ajuns să reprezinte o avere. Moneda a fost interzisă de președintele american Franklin D. Roosevelt în perioada în care a fost folosită în timpul unui eveniment istoric major pentru Statele Unite, cunoscut sub numele de „Marea Depresiune”. Începută pe 24 octombrie 1929, zi cunoscută sub numele de „Joia Neagră”, Marea Depresiune a apărut în urma prăbușirii Bursei din New York, ceea ce a produs efecte economice în întreaga lume.
Moneda interzisă purta numele de „Vulturul dublu” și a fost lansată în 1933, nefiind însă distribuită oficial, ci numai trimisă pentru a fi topită. Moneda a fost proiectată de sculptorul Augustus Saint-Gaudens. Președintele Franklin D. Roosevelt interzisese proprietatea privată a monedelor de aur, din cauza faptului că situația economică din Statele Unite era nefavorabilă. Moneda interzisă valorează în prezent o avere.
Cum arată moneda rară
Aversul monedei înfățișează figura Libertății mergând cu o torță într-o mână și o ramură de măslin în cealaltă, cu raze de soare în spatele ei. Reversul înfățișează un vultur care zboară deasupra razelor de soare, cu inscripția „Statele Unite ale Americii”, valoarea nominală indicând că este o monedă de 20 de dolari și inscripția „In God We Trust” în partea de jos. Moneda a fost adjudecată recent la o licitație cu suma colosală de 18,8 milioane de dolari.
O altă monedă valoroasă, care le poate aduce colecționarilor bani frumoși, este moneda de 50 de cenți din Marea Britanie reprezentată de un desen care a fost lansat pentru prima dată în 2009 și o are în prim-plan pe Regină. Moneda fost lansată pentru aniversarea frumoasei Grădini Botanice Regale din Londra. A ajuns pe prima pagină a ziarelor în februarie 2014 când s-a dovedit a fi cea mai rară monedă care se găsește în circulație. Moneda de 50 de cenți de la Kew Gardens este căutată de mulți colecționari din întreaga lume.
De asemenea, moneda de 2 euro cu Filarmonica de pe Elba din Hamburg reprezintă o mică avere. Puțini știu că aceasta valorează 2.500 de euro. În mod surprinzător, ceea ce îi mărește valoarea monedei de 2 euro este un mic defect de batere. Erorile de batere sunt foarte rare deoarece monedele sunt supuse în mod normal unui control strict al calității înainte de a intra în circulație. Acesta este motivul pentru care unele monede sunt speciale, cum este cazul celei de 2 auro, care prezintă erori. Nu se știe câte dintre aceste monede de 2 euro cu Filarmonica de pe Elba din Hamburg au defecte și ce valoare ar putea avea cele de pe piața colecționarilor. Cu toate acestea, dacă moneda de 2 euro cu Filarmonica de pe Elba din Hamburg are într-adevăr o eroare de batere, ar putea avea o valoare de colecție de 2.500 de euro.
La mare căutare este și moneda interzisă numită „Vulturul dublu”, lansată în 1933. Moneda a fost scoasă la o licitație cu suma de 18,8 milioane de dolari.