Prima pagină » International » Momentul în care un Su-35 rusesc trece la limită pe lângă un avion de vânătoare american
Momentul în care un Su-35 rusesc trece la limită pe lângă un avion de vânătoare american

Momentul în care un Su-35 rusesc trece la limită pe lângă un avion de vânătoare american

30 sept. 2024, 23:00,
Redacția BZI în International

Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD) a detectat și urmărit, pe 23 septembrie, mai multe avioane militare rusești care operau în Zona de Identificare a Apărării Aeriene din Alaska. Unul dintre ele a trecut la câțiva metri distanță de avionul american.

NORAD a publicat luni seara, pe platforma X, o înregistrare video cu incidentul petrecut săptămâna trecută în apropiere de Alaska.

Un avion de luptă rusesc de tip Suhoi Su-35 a trecut, la câțiva metri distanță, de un avion F-16

Un avion de luptă rusesc de tip Suhoi Su-35 a trecut, la câțiva metri distanță, de un avion F-16 care interceptase un bombardier strategic al Federației Ruse. Imaginile au fost surprinse de la bordul avionului american.

„Pe data de 23 septembrie 2024, avioanele NORAD au executat o interceptare sigură și disciplinată a unui avion militar rusesc în zona Alaksk. Manevra executată de un avion rusesc Su-35 a fost nesigură și neprofesională și a pus viețile tuturor piloților în pericol – nu e ceva ce vezi într-o aviație militară profesionistă”, a declarat generalul american Gregory Guillot, comandantul NORAD.Incidentul are loc la mai puțin de două săptămâni după ce militarii armatei americane au fost dislocați în zonă ca parte a unei „operațiuni de protecție”, pe fondul creșterii exercițiilor militare ruse și chineze în regiune.

Aeronavele rusești au rămas în spațiul aerian internațional în Zona de Identificare a Apărării Aeriene din Alaska (ADIZ) și nu au intrat în spațiul aerian american sau canadian, a transmis NORAD într-un comunicat.

„Această activitate rusă în apropiere de Alaska are loc în mod regulat și nu este văzută ca o amenințare”, se mai menționează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024