Acidentul a avut loc pe data de 26 iunie, pe DN23, în judeţul Vrancea, comună Măicăneşti. Cele două victime au fost înmormântate marţi.
În judeţul Vrancea, pe DN23, în zona comunei Măicăneşti, a avut loc un teribil accident de circulaţie, unde doi oameni, un tânăr de 23 de ani şi un bărbat de 44 de ani, ambii din Gulianca, judeţul Brăila, şi-au pierdut viaţa în urma unui impact între un autoturism şi un tractor.
La volanul autoturismului se afla tânărul de 23 de ani, recent întors din Danemarca, care avea o afacere în domeniul zootehniei.
În mod inexplicabil, maşina pe care o conducea a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un tractor care circulă regulamentar pe şosea.
Două persoane au murit pe loc, după impactul frontal
Impactul a fost devastator, cei doi ocupanţi au autoturismului murind pe loc.
Maşina lor s-a făcut zob, iar trupurile fără suflare au fost scoase dintre fiare. Accidentul a putut fi desluşit graţie camerei de supraveghere montate pe tractor, care a surprins exact momentul impactului.
Din informaţiile noastre, maşina circula cu 160 de kilimetri pe oră
„Echipajul de descarcerare a extras din autoturism două victime, de sex masculin, una în vârstă de 23 de ani, cealaltă în vârstă de 44 de ani, ambele fără semne vitale, echipajul SAJ, prezent la faţa locului, constatând decesul acestora. Echipajul SMURD a preluat de la locul accidentului o persoană de sex feminin care prezenta atac de panică (soţia uneia dintre victime, care a venit ulterior acolo). Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI), la locul evenimentului”, potrivit ISU Vrancea.
Cei doi bărbaţi au fost înmormântaţi marţi, în comună natală, Salcia Tudor, din judeţul Brăila: unul în satul Olăneasca, celălalt în satul Gulianca.
Cel mai grav accident din România, soldat cu 48 de morţi şi 35 de răniţi
Cel mai grav accident din România s-a produs în urmă cu aproape 40 de ani. Atunci 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi, după ce un autobuz s-a prăbuşit într-o mlaştină din judeţul Botoşani.
Conform informaţiilor deţinute de oamenii legii, cea mai mare catastrofă rutieră din istoria României a avut loc pe 29 iunie 1980, pe un drum din judeţul Botoşani, la graniţa cu Suceava. Conducătorul unui autobuz în care se aflau mai mulţi oameni nu a mai putut stăpâni mastodontul din cauza unei defecţiuni tehnice şi s-a prăbuşit într-o mlaştină adâncă de la marginea şoselei.
Supravieţuitorii accidentului au relatat faptul că, după trecerea raului Şiret, pe un segment de drum înălţat denumit “La 7 poduri”, s-a auzit un zgomot puternic, autobuzul a scăpat de sub control, a părăsit şoseaua prin dreapta, de pe un pod, şi s-a prăbuşit într-o mlaştină. 48 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 35 au fost rănite.
DN1, DN2 şi DN6 sunt cele mai periculoase şosele din România
Cele mai periculoase artere din România sunt drumurile naţionale DN1, DN2 și DN6, unde, în anul 2020, nu mai puţin de 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul.
De menţionat faptul că 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș.