Prima pagină » Actualitate » Momentul exploziei de la Dedeman Botoșani, surprins de o cameră de supraveghere – VIDEO

Momentul exploziei de la Dedeman Botoșani, surprins de o cameră de supraveghere – VIDEO

07 iun. 2024, 14:45,
BZI.ro, în Actualitate

O explozie uriașă s-a produs, vineri dimineaţă, 7 iunie, la un magazin de bricolaj din Botoşani. 13 oameni au ajuns la spital, dintre care patru în stare gravă.

Deflagraţia urmată de incendiu s-a produs în zona birourilor, iar în clădire se aflau peste o sută de persoane, inclusiv clienţi ai magazinului. Autoritățile au activat planul roşu de intervenţie.

Magazinul Dedeman în care s-a produs explozia se afla la marginea municipiului Botoşani. Era deschis şi înăuntru se aflau atât angajaţi, cât şi clienţi. A fost activat imediat Planul Roşu de intervenţie.

„La sosirea la faţa locului au constatat că peste o sută de persoane erau ieşite din magazin şi s-a intervenit imediat pentru căutarea şi salvarea persoanelor rămase în interior”, au transmis reprezentanții ISU.

Deflagraţia a aruncat bucăţi de perete şi materiale de construcție până departe, în parcarea magazinului.

Zece bărbaţi şi trei femei au ajuns la spital cu arsuri şi traumatisme

Compania Dedeman a transmis că în momentul exploziei o firmă externă desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului.

Apoi salvatorii i-au scos de sub dărâmături pe răniţi. În acest moment pompierii intervin pentru îndepărta efectelor exploziei, iar misiunea de căutare a victimelor s-a încheiat.

10 bărbaţi şi trei femei au ajuns la spital cu arsuri şi traumatisme. Dintre ele patru persoane sunt în stare gravă, două intubate. Pentru salvarea lor au fost mobilizate două elicoptere SMURD: unul de la Bucureşti şi unul de la Galaţi.

Dar a fost prealertat inclusiv şi avionul SMURD, care a fost pregătit să intervină. Cei patru răniţi mai grav vor fi transportaţi doi la spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, doi la spitalul Floreasca din Capitală. Au arsuri în proporţie de 10-15% în partea superioară a corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024