Prima pagină » International » Momente terifiante la carnavalul din Notting Hill! Opt persoane au fost înjunghiate
Momente terifiante la carnavalul din Notting Hill! Opt persoane au fost înjunghiate

Momente terifiante la carnavalul din Notting Hill! Opt persoane au fost înjunghiate

27 aug. 2024, 23:40,
în International

Opt persoane au fost rănite cu arme albe în incidente separate care au avut loc în weekendul trecut, la Londra, în timpul celebrului carnaval din cartierul Notting Hill, al doilea ca mărime din lume, potrivit unui anunț făcut marți, 27 august, de poliție, relatează AFP, conform news.ro.

La finalul lunii august, ca în fiecare an, aproape un milion de persoane s-au adunat pe străzile acestui cartier din vestul Londrei pentru a participa la carnavalul care celebrează cultura caraibiană. Din păcate, evenimentul a fost din nou marcat de violențe.

Peste 2o0 de persoane au fost arestate

Duminică, 25 august, trei persoane au fost înjunghiate, iar luni, în ultima zi a carnavalului, alte cinci au fost rănite, în ciuda măsurilor de securitate care au inclus instalarea de detectoare de metale la intrările în aproximativ 100 de străzi din Notting Hill.

Doi dintre cei răniți luni se aflau în stare critică, la fel și o femeie de 32 de ani care a fost înjunghiată duminică, conform declarațiilor poliției.

Sute de arestări au avut loc în timpul carnavalului. Luni, 230 de persoane au fost arestate, dintre care 49 pentru deținere de arme albe. În timpul acestor evenimente, 35 de polițiști din numeroșii desfășurați în capitala britanică au fost răniți.

În Regatul Unit, deținerea de arme de foc este strict reglementată, însă autoritățile se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește controlul asupra armelor albe, în special în rândul adolescenților.

Recent, mai multe atacuri cu cuțitul au avut loc în Regatul Unit, fără a avea legături cu terorismul. Un incident grav a fost uciderea a trei fete la Southport, în nord-vestul țării, cu aproximativ o lună în urmă, eveniment care a declanșat revolte împotriva migranților și manifestări islamofobe.

Carnavalul de la Notting Hill, care de peste 50 de ani celebrează comunitățile caraibiene din Regatul Unit prin muzică, care alegorice și costume spectaculoase, este considerat cel mai important din Europa și al doilea ca mărime la nivel mondial, după carnavalul de la Rio, în Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *