Prima pagină » Local » Momente de groază pentru pasagerii din trenul Tecuci-Iași. Locomotiva care a luat foc în mers avea peste 50 de ani și nu trebuia să mai circule – FOTO/VIDEO

Momente de groază pentru pasagerii din trenul Tecuci-Iași. Locomotiva care a luat foc în mers avea peste 50 de ani și nu trebuia să mai circule – FOTO/VIDEO

30 mai 2023, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan, în Local

Momente de groază pentru pasagerii care circulau cu trenul Căilor Ferate Române (CFR) Călători din Tecuci înspre Iași, în dimineața zilei de luni, 29 mai 2023. Locomotiva a luat foc în timp ce se deplasa în zona Scânteia, astfel, trenul a fost oprit de urgență în gara din comună, iar pasagerii au fost evacuați

Totul a început când pasagerii au observat că nori de fum ieșeau din locomotivă. Îngrijorați, aceștia au anunțat angajații CFR despre faptul că nu ar fi în regulă ceva. Mecanicul de locomotivă a oprit de urgență trenul, după ce a observat flăcări la motorul locomotivei. Oamenii au fost evacuați în cel mai scurt timp și au așteptat echipajele de salvare. Nu au existat victime în această situație, iar pasagerii au fost preluați după o oră de un alt ten.

Momente de groază pentru pasageri

o poză cu incidentul de la Scânteia

Aproximativ 200 de pasageri au fost evacuați de urgență

Văzând că situația este serioasă, oamenii au început să iasă imediat ce trenul a staționat în gara din Scânteia. Angajații CFR au pus mâna pe stingătoare și au stins flăcările. Aproximativ 200 de pasageri au pornit de dimineață pentru a ajunge la Iași. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, însă pasagerii au fost nevoiți să aștepte mai bine de o oră pentru a fi preluați de alt tren pentru a ajunge la destinație.

La fața locului, și-au făcut apariția echipajele de pompieri și de ambulanță, pentru a oferi sprijin, însă focul era stins, iar oamenii nu au necesitat atenție medicală.

„Dimineață am luat trenul ca să vin spre Iași și am avut o surpriză neplăcută. Totul a fost în regulă în mare parte a drumului, însă, când ne-am apropiat de Scânteia, mai mulți oameni au reclamat faptul că locomotiva scotea un fum negru. Au fost anunțați controlorii și ei au anunțat mai departe, am văzut că erau agitați.

Trenul a oprit imediat în gara din Scânteia și am coborât cu toții de urgență, nici nu am mai luat bagajul, tot ce am vrut era să cobor. Din câte am văzut acolo, mecanicii au reușit să stingă focul erau cu extinctoarele în mână, pe la locomotivă. Nu cred că a fost cineva rănit, însă unii oameni erau speriați bine. Problema a fost că a trebuit să așteptăm mai bine de o oră ca să ne preia alt tren”, a declarat Alina, o pasageră din tren.

Locomotiva era foarte veche

o poză din gara Iași

Pasagerii au ajuns în siguranță la Iași cu următorul tren disponibil

Se pare că locomotiva folosită în traseul de la Tecuci înspre Iași era foarte veche, iar din această cauză au început să apară probleme la motor. Cauza încă nu este știută cu exactitate, însă uzura de atâția ani ar putea fi principalul motiv. Locomotiva avea peste 50 de ani, fiind construită în 1972. Este incredibil faptul că, după atâția ani, încă era folosită în curse.

Locomotiva aparține de depoul CFR Galați, astfel, va fi trimisă înapoi pentru a fi verificată și, probabil, repusă în funcțiune după reparațiile necesare. Oficialii CFR acuză lipsa fondurilor ca principala cauză a locomotivelor care sunt extrem de uzate.

„A fost o degajare de fum a unui motor de tracțiune al unei locomotive care aparținea de depoul Galați, nu de Iași. Călătorii au fost preluați cu trenul 1830 (Galați – Cluj Napoca), iar locomotiva va fi transportată la Iași. Ea va fi trimisă înapoi celor de la Galați, nu se ocupă depoul din Iași de ea. Mecanicul de locomotivă nu are vreo vină în situația aceasta, locomotiva respectivă avea peste 50 de ani, deci vă dați seama că vor apărea probleme, este de apreciat faptul că încă funcționează după atâta timp. Normal nu ar trebui să circule, însă dacă alternative nu sunt trebuie să găsim soluții cu ce avem. Nici nu știu exact dacă se mai fabrică piese de schimb pentru aceste tipuri de locomotive”, a declarat Constantin Axinia, directorul Sucursalei de Transport Feroviar de Călători Iași.

Pasagerii din trenul de la Tecuci au trecut prin momente de groază după ce au fost nevoiți să coboare de urgență, deoarece a luat foc locomotivă. Oamenii au reușit să ajungă teferi în gara din Iași, după ce au stat mai bine de o oră în Scânteia.

Comentarii
  • Da, bine că de peste 20 de ani noi băgăm bani în războaiele altora care sub nici o formă nu ne aparțin!!! Bine că dăm anual la moldoveni ajutoare de sute de milioane de euro! Bine că cheltuim de sărbătorile religioase și spectacolele de drogați milioane si milioane de lei cu autoritățile care atunci stau și păzesc (gen jandarmerie, poliție locală, poliție, surd, etc). Bine că trimitem în Ucraina tone de bani pentru a susține un război ireal si care nu este al nostru! Bine că plătim aici in România tone de bani pe refugiații ucrainieni care se dau cu gipane de sute de mii de euro. Iar nouă ne mor pacienții la intrarea în spitale și ne ia foc trenul în Gară! România lucrului bine făcut a lui Iohanis!

  • Fer vechi… Materie primă pentru localnicii din Scânteia

  • Bine că au cumpărat acum ceva ani forașe de gunoi cu 400-500 de lei și mături cu 600-700 de lei. Toată lumea a știut, nimeni nu a făcut nimic ! Țară de hoți și de borfași! Când au furat zecile de tone de motorină de la depou, au primit pedepse de rahat, majoritatea cu suspendare. Unde e legea în România????

  • La fel si conducatorii auto de peste 70 de ani. Le arde…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *