Prima pagină » Titlurile zilei » Momente de groază pentru familia unui IT-ist din Iași! Soția, cu copilul în brațe, a fost agresată de proprietarul vilei în care trăiește. Apucături de interlop în plină stradă – FOTO, VIDEO

Momente de groază pentru familia unui IT-ist din Iași! Soția, cu copilul în brațe, a fost agresată de proprietarul vilei în care trăiește. Apucături de interlop în plină stradă – FOTO, VIDEO

16 mai 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un tânăr IT-ist din Iași a fost scos cu forța din casa pentru care a plătit chirie aproape trei ani. Marian Datcu susține că a rămas fără serviciu în perioada pandemiei și nu a mai putut achita chiria. Acum și-a revenit și poate plăti datoriile către proprietarul Gheorghe Gâtlan, angajat la filarmonica Botoșani. Conflictul a degenerat ieri, când proprietarul, împreună cu mai multe rude, au rupt poarta ca să-l evacueze pe chiriaș. Reporterii BZI au fost prezenți la fața locului. Tânărul a fost amenințat, iar soția acestuia a fost îmbrâncită, chiar dacă era cu bebelușul în brațe. Gheorghe Gâtlan vrea să elibereze imobilul pentru că spațiul urmează să aibă destinația de cabinet stomatologic. Și-a făcut apariția și Andrei Milatinovici, nepotul proprietarului, care a recurs la amenințări

Liniștea din comuna Valea Lupului a fost perturbată în cursul dimineții de ieri. Pe strada George Coșbuc, lumea s-a adunat ca la circ. Totul a început de la un conflict pornit între chiriașul Marian Datcu, un IT-ist care a deschis o afacere de soluții software, Brain Online SRL-D, și proprietarul casei, Gheorghe Gâtlan, angajat la Filarmonica Botoșani. Tânărul susține că a fost dat afară cu forța din casă.

„De trei ani stau în chirie aici. Plătesc 500 euro pe lună. Am plătit până în luna februarie. În martie a început pandemia și mi-am pierdut locul de muncă. I-am spus să mă amâne, și că voi plăti mai târziu. Acum mi-am găsit un loc de muncă. Nu mi-a dat niciun răspuns. I-am lăsat și o garanție de 2.000 de euro. Dimineață, la ora 10:00, a venit proprietarul și a tras de gard, a intrat peste mine, m-a amenințat. A împins-o pe soția mea, care era cu copilul în brațe.

A venit peste mine cu ginerele și cu încă o persoană. M-au amenințat că-mi rup picioarele. Nici nu mă lăsau să intru în casă. Mă amenință cu nevasta proprietarului, care este avocat. Îi voi da în judecată pentru acest abuz. Contractul pe care-l aveam cu el nu a fost înregistrat la ANAF. Eu am făcut toate plățile pentru utilități, am acte doveditoare. Le voi face plângere penală pentru că mi-au bruscat soția”, a povestit Marian Datcu.

Marian Datcu, dat afară după starea de urgență

Pe de altă parte, Gheorghe Gâtlan, proprietarul imobilului, susține că a vrut să scape de Marian Datcu încă de la finalul anului trecut. Bărbatul povestește că l-a păsuit cât a putut.

„Contractul era valabil până la 31 decembrie anul trecut. De atunci tot mă chinui, tot l-am păsuit. Mi-a adus 40 milioane la gaz. I-am spus să plece. Mi-a spus că și-a luat o casă în Aroneanu și să-l mai las o lună, două, până e gata. L-am înțeles. A venit 1 martie, l-am rugat să părăsească locuința. A venit și Poliția, i-au fost făcute notificări. Soția este avocat. În contract scrie că, dacă nu se plătește chiria până pe data de 5 a lunii, poate fi evacuat. Când mă anunțau că taie gazul, el imediat tăia o chitanță, ăia de la gaz plecau.

Așa m-a păcălit și pe mine. El este IT-ist, s-a folosit de o făcătură. După 15 martie, mi-a dat la telefon un așa-zis avocat și a urlat la mine că-i stresez, că-i stare de necesitate. Am zis să stea până pe 15 mai. Nu mi-a mai plătit nicio chirie. Spunea că lui nu-i vin facturi. Acum 8 zile i-am spus că vineri la ora 10:00 (ieri -n.r.) trebuie să predea cheile la casă. Să vedeți în ce condiții trăiau. El ce a făcut? S-a încuiat în casă. Fata mea este plecată în Viena și vrea să facă un cabinet stomatologic aici, dar nu poate. A închis poarta și nu voia să plece. Eu sunt în șomaj, că-i criză. Să iasă, să-mi dea casa, să-și ia lucrurile”, a precizat angajatul Filarmonicii Botoșani.

Acesta a adăugat că nu a apelat la un executor judecătoresc pentru că ar fi durat prea mult.

Apucături de interlop

Marian Datcu a povestit că, în momentul în care poarta a fost forțată din cauza proprietarului, unul dintre câinii din curte a fugit și nu a mai putut fi găsit. Tânărul IT-ist a filmat cu telefonul o parte din discuțiile purtate cu ajutoarele angajatului de la Filarmonica Botoșani. Și-a făcut apariția Andrei Milatinovici, nepotul proprietarului, cu apucături de interlop.

„Ești drogat? Tu ești bătut în cap, mă! De pe ce planetă vii, măi, băiatule? Ai vreun contract, cu drept stai aici? Crezi că asta-i casă de ajutor social? E dreptul omului să intre în casă peste tine, este casa lui. Eu vin aici la verișoara mea. Starea de urgență s-a încheiat ieri, se supendă doar pentru firme. Bă, baiatule, tu porți aparat dentar? Credeam că porți aparat dentar”, sunt intimidările adresate lui Datcu, de către Andrei Milatinovici.

Aproape de închiderea ediției, Marian Datcu a anunțat că a chemat o firmă de mutări ca să-și recupereze lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`