Prima pagină » Actualitate » Momente de groază în Seul! 150 de morți, 80 de răniți și aproape 3.000 de persoane dispărute, în urma unei busculade de Halloween. Oamenii au fost resuscitați pe asfalt, după ce s-au călcat în picioare

Momente de groază în Seul! 150 de morți, 80 de răniți și aproape 3.000 de persoane dispărute, în urma unei busculade de Halloween. Oamenii au fost resuscitați pe asfalt, după ce s-au călcat în picioare

30 oct. 2022, 13:00, 1 ,
în Actualitate

Ceea ce avea să fie o petrecere de Halloween, prima în aer liber, fără restricții pandemice, s-a transformat în capitală Coreei de Sud într-o adevărată tragedie.

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile din Seul, gata de distracție, însă, din păcate, mulți dintre ei și-au dat ultima suflare pe asflat, călcați în picioare de ceilalți participanți.

Victimele nu s-au mai putut ridica de la pământ și au murit sufocați sub presiunea celorlalți petrecăreți.

Dorința de a petrece a adus moartea a sute de oameni

Conform ultimului bilanț, provocat se pare de faptul că sute mii de oameni se îmbulzeau pe o stradă îngustă, cunoscută ca fiind locul celor mai tari petreceri, pentru a ajunge în punctul unde se afla o vedetă, arată un număr de 151 de morţi, 19 dintre ei cetăţeni străini, şi 82 de răniţi, mulţi dintre ei în stare foarte gravă și aproape 3.000 de dispăruți.

Mulți tineri, spun martorii tragediei, au fost prinși și câte o oră sub greutatea corpurilor celor care treceau peste ei, erau prinși ca într-o menghină și nu mai puteau respire.

”Am văzut persoane mergând în partea stângă şi persoane care mergeau în direcţia opusă. Cei din mijloc nu s-au mai putut mişca, nu aveau nicio modalitate de a comunica… nu puteau respira!”, spune un martor al scenelor de groază petrecute în districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel.

Îmbulzeala pe străzile districtului Itaewon, din Seul a făcut ca zona să arate ca un cimitir, medicii, asistentele și oamenii legii chemați la fața locului neputând face față situației.

Ba chiar, în timp ce resuscitau neîncetat la cei aflați pe asfalt, cadrele medicale au fost ajutate până și de trecători, dar şi de cei care au reuşit să scape singuri din busculadă. Asta, în ciuda faptului că, mobilizarea autorităților din Seul a fost una fără precedent.

De la primul apel, pe străzile orașului au ieșit 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule, iar în spitale a fost chemat tot personalul disponibil al orașului.

” Incidentul s-a produs în jurul orei 22.22 pe data de 29 Octombrie 2022. Locaţia incidentului a fost zona Itaewon din districtul Yongsan. Incidentul s-a produs în momentul în care un număr mare de persoane participau la un festival de Halloween, rezultând multe decese ale participanţilor”, a spus Choi Seong-beom, departamentul de pompieri.

În urma ultimului bilanț, autoritățile au anunțat că printre victimele tragediei se numără și persoane de origine străină, niciun român, dar mulți din Iran, Norvegia, China  şi Uzbekistan.

Tulburător este și faptul că, în timp ce ambulanțele își făceau loc printre oameni, iar medicii și polițiștii încercau să îi salveze pe cei care zăceau pe asfalt, ceilalți petrecăreți, nestingheriți, își continuau distracția pe muzica ce răsuna în tot orașul.

În urma imaginilor și a veștilor care au făcut înconjurul lumii, primarul din Seul, aflat într-o vizită în Europa, a decis să se întoarcă acasă, anunțând și o perioadă de doliu naţional până când situația va reveni la normalitate și se va afla cauza dezastrului care a luat sute de vieți. De asemenea, el a transmis și condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere celor grav răniți.

„Mă doare inima şi mă străduiesc să lupt cu durerea”, a spus Yoon Suk-yeol, adăugând că se simte  „responsabil pentru viaţa şi siguranţa oamenilor”.

De asemenea, mesaje de susținere și păreri de rău în urma petrecerii care a luat sute de vieți au venit și de la preşedintele SUA, Joe Biden, de la Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, de la cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi de la Josep Borell, din partea Uniunii Europene.

Comentarii
  • S-a incercat resuscitarea! S-au facut manevre de resuscitare!
    Ca daca erau… resuscitati, ar fi trebuit sa fie VII… Dar cum sunt morti, inseamna ca resuscitarea n-a avut succes. Deci… n-au fost resuscitati! Caci RESUSCITAREA = READUCERE LA VIATA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024