Prima pagină » Eveniment-Social » Moment emoționant și sensibil, la Iași! Profesori, părinți și elevi inimoși au promovat și respectat tradițiile, datinile și meșteșugurile strămoșești. Gazda a fost Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iași

Moment emoționant și sensibil, la Iași! Profesori, părinți și elevi inimoși au promovat și respectat tradițiile, datinile și meșteșugurile strămoșești. Gazda a fost Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iași

16 dec. 2024, 17:14,
Redacția BZI în Eveniment-Social

Moment emoționant și sensibil, la Iași! Profesori, părinți și elevi inimoși au promovat și respectat tradițiile, datinile și meșteșugurile strămoșești. Gazda a fost Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”.

În prim-plan au fost: prof. Petronela Goraș, cadru didactic pensionar Corina Degeratu, învățător Mădălina Rudac – Liceul Teoretic „Miron Costin” și colectivul Școlii „Alexandru cel Bun”!

Activitatea a fost una care a marcat, prin munca celor care au participat, clipe speciale, interesante și din suflet.

„Pe aceste meleaguri binecuvântate, străjuite de munți falnici și ape limpezi, sălășluiește de mii de ani o comoară vie: tradițiile și meșteșugurile poporului nostru. Ele sunt oglinda sufletului nostru, o punte între trecut și viitor, un testament al dăinuirii noastre pe aceste pământuri încă din vremea geto-dacilor.

Istoria ne învață că geto-dacii nu erau doar luptători curajoși, ci și meșteșugari talentați. Încă din acele vremuri, poporul nostru s-a distins de celelalte popoare prin abilitatea sa de a inova și de a crea lucruri de o frumusețe și utilitate aparte. Fie că era vorba despre unelte, obiecte decorative sau simboluri sacre, fiecare creație reflecta priceperea și legătura profundă cu natura.

Tradițiile și meșteșugurile populare au legat generațiile de-a lungul timpului. Fiecare obiect lucrat cu grijă are o poveste. O ie brodată nu e doar o haină, ci o expresie a frumuseții și iubirii pentru natură. Un fluier de lemn nu e doar un instrument, ci glasul codrilor și ecoul sufletului strămoșilor noștri.

Numai educându-i de mici pe elevii noștri, prin diverse activități desfășurate în familie și în unitățile de învățământ, să îndrăgească limba pe care o vorbesc și obiceiurile țării în care s-au născut, ne putem asigura că tradițiile vor avea continuitate în generațiile următoare”, a transmis prof. Petronela Goraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`