Prima pagină » Local » Moldovean prins de polițiștii ieșeni cu peste 700 de pachete de țigări ascunse în portbagajul unui Audi! Individul a fost condamnat la închisoare cu executare: „Le-am primit de la un băiat pe care nu-l știu, mâine trebuie să le dau altcuiva″
Moldovean prins de polițiștii ieșeni cu peste 700 de pachete de țigări ascunse în portbagajul unui Audi! Individul a fost condamnat la închisoare cu executare: „Le-am primit de la un băiat pe care nu-l știu, mâine trebuie să le dau altcuiva″

Moldovean prins de polițiștii ieșeni cu peste 700 de pachete de țigări ascunse în portbagajul unui Audi! Individul a fost condamnat la închisoare cu executare: „Le-am primit de la un băiat pe care nu-l știu, mâine trebuie să le dau altcuiva″

05 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un moldovean a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, după ce a fost acuzat de încălcarea prevederilor codului vamal, respectiv contrabandă cu țigări. Astfel, Mihail Grubi, în vârstă de 39 de ani, cu dublă cetățenie, a încercat să intre în Iași, având în portbagaj o cantitate uriașă de țigarete marca Plugarul. Țigaretele împărțite în 740 de pachete se aflau în două cutii de carton, învelite în folie neagră. Pe lângă pedeapsa pe care urmează să o execute bărbatul are de plătit și taxe de aproximativ 10.000 de lei

Mihail Grubi a fost luat la întrebări de polițiștii de la IPJ Iași în luna iunie 2018, când acesta încerca să intre în Iași. După ce mașina sa, un Audi A6, în care se aflau alte două persoane a fost percheziționată, iar organele statului au observat că în portbagaj există două cutii învelite în folie, individul a precizat că acolo sunt țigări, dar că le are de la un tânăr pe care nu îl cunoaște, urmând ca a doua zi să le ofere altcuiva.

Prins cu sute de pachete marca Plugarul

Mihail Grubi a fost recent condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, după ce a fost prins cu 740 de țigări marca Plugarul, dar și cu suma de 7.100 de lei asupra sa. Bărbatul cu dublă cetăţenie, româno-moldovenească, în vârstă de 39 de ani, căsătorit, fără ocupație, declarase imediat că acolo sunt țigări, dar că le are de la altcineva. Cele 740 de pachete de ţigări cu timbre de acciză emise de Republica Moldova au fost ridicate şi depuse la Camera de Corpuri delicte a IPJ Iaşi.

„Întrebat fiind despre conţinut, a precizat că acestea au ţigări. Persoana depistată a fost condusă la sediul IPJ Iaşi, locaţie în care a fost verificat conţinutul celor două cutii, fiind identificată, în acest fel, cantitatea de 740 de pachete de ţigări marca Plugarul pe care erau aplicate timbre de provenienţă Republica Moldova. De asemenea, asupra numitului a fost identificată suma de 7.100 de lei care a fost depusă la Unicredit Bank – Sucursala Iași, potrivit ordinului de depunere numerar nr. 1973C0098, din data de 11.06.2018. La momentul depistării, inculpatul a declarat faptul că cele 740 pachete de ţigări le-a primit de la un tânăr pe care nu îl cunoaște, urmând ca a doua zi să le dea unei persoane.

Direcţia Regională Vamală Iaşi a comunicat faptul că prin deţinerea unui număr de 740 pachete de ţigări marca Plugarul, introduse ilegal pe teritoriul României, a fost cauzat statului un prejudiciu de 8.439 de lei, format din taxe vamale – 353 de lei, accize – 6.641 de lei, TVA – 1.445 de lei. Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a uzat de dreptul de a nu da declaraţii”, precizau magistrații de la Judecătoria Iași.

Condamnat la închisoare pentru contrabandă cu țigări

Mihail Grubi va trebui să plătească și taxe care cumulat se apropie de suma de 10.000 de lei. Amintim că în 2017 individul a mai fost prins cu țigări, pe atunci având asupra sa 14 pachete cu țigări marca King, 52 de pachete cu țigări marca Plugarul, cu timbru de acciză emis de Republica Moldova, 161 de pachete cu țigări marca Rothmans, 20 de pachete cu țigări marca Ritm, 980 de pachete cu țigări marca Ashima, zece sticle de un litru cu băutură alcoolică, respectiv vodcă Nemirovskaya, și trei sticle de un litru cu băutură alcoolică, respectiv coniac Napoleon.

„În baza art. 396 alin. (2) şi (10) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul GRUBI MIHAIL la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 452 alin. (1) lit. h Cod fiscal. În baza art. 39 lit. b Cp, contopeşte pedeapsa de 2 ani cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 3062/2019 a Judecătoriei Iaşi, în dosarul nr 12868/245/2018, definitivă prin decizia penală nr. 400/ 06.05.2021 a Curţii de Apel Iaşi, pedeapsa rezultantă fiind închisoarea de 2 ani şi 8 luni, cu executare. Se retrage mandatul anterior, se emite un nou mandat”, au adăugat magistrații de la Judecătoria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *