Prima pagină » Cancan ultimă oră » Mohammad Murad, fostul jurat de la Imperiul Leilor, a cumpărat o închisoare celebră din România

Mohammad Murad, fostul jurat de la Imperiul Leilor, a cumpărat o închisoare celebră din România

10 iun. 2022, 19:15,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Mohammad Murad, fostul jurat de la Imperiul Leilor, a cumpărat o închisoare celebră din România și vrea să facă schimbări majore cu ea. Medicul are planuri mari de viitor și vrea să investească într-o zonă lăsată în paragină. Afaceristul va transforma totul într-un centru de conferințe, locația fiind la o oră distanță de București.

Venit în România pentru a studia medicina, după doar doi ani cât a profesat, s-a reprofilat cu succes către afaceri. Schimbarea a fost una inspirată dacă ținem cont de imperiul pe carte l-a construit. Mai mult, Mohammad Murad este cel care a introdus shaorma în meniul românilor.  Așa a ajuns să conducă un imperiu, cu peste 15 locații turistice.

Mohammad Murad a cumpărat o închisoare celebră din România și o transformă în hotel

Omul de afaceri a făcut parte din juriul de la Imperiul Leilor, însă a preferat să se retragă din emisiune, pentru a-și onora alte proiecte profesionale mult mai importante pentru afacerile pe care le are deja.

Închisoarea pe care vrea să o cumpere omul de afaceri este Doftana. Acesta a anunțat că planul lui este să o transforme într-un complex hotelier cu 1.000 de locuri. Mohammad Murad a spus că investiţia se ridică la 25 de milioane de euro, iar totul a pornit de la o licitație referitoare la paragina în care a rămas fosta închisoare, din zona Prahovei. Vedeta a primit multe comentarii și pozitive, dar și negative.

„Acest lucru îl fac de peste 20 de ani, unde sunt active lăsate în paragină, care au fost şi reprezintă nişte simbolurile ale istoriei României. Nu ştiam foarte multe despre închisoarea Doftana, am citit. Chiar dacă au fost nişte simboluri un pic mai negative, că e vorba de o puşcărie, ştiţi foarte bine că acolo au fost închişi, Ceauşescu, Gheorghiu-Dej, zona are foarte multă istorie. Eu cred că nu există o afacere durabilă dacă nu are în spate istorie”, a declarat Murad la conferința de presă.

În ce va investi fostul jurat de la Imperiul Leilor

Medicul a anunțat recent că a cumpărat închisoarea Doftana, o fostă locație celebră din România, unde erau încarcerați deținuți politici și de drept comun. Clădirea a fost folosită din 1895 până în 1960, apoi a fost transformată în muzeu. După 1990, din lipsa fondurilor, închisoarea Doftana a devenit o paragină.

„Vom face cel mai mare centru de conferinţe din România, cu peste 1.000 de locuri de cazare, primul complex hotelier destinat conferinţelor. Tot ce se va consuma acolo vor fi produse bio. Zona este atractivă pentru oameni şi are multe avantaje, unul din ele este apropierea de Bucureşti, e la o oră de Bucureşti. E un peisaj superb. Suntem gata pregătiţi să investim. Investiţia se va ridica în prima fază la 25 milioane de euro, urmând să fie extinsă dacă e nevoie’, a mai anunţat omul de afaceri Mohammad Murad, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *