Prima pagină » Titlurile zilei » Mofturile șefului PNL Iași, Alexandru Muraru! Casă cu vedere la lac și drum privat cu acces doar din telecomandă – GALERIE FOTO

Mofturile șefului PNL Iași, Alexandru Muraru! Casă cu vedere la lac și drum privat cu acces doar din telecomandă – GALERIE FOTO

17 mai 2022, 02:00, 6 ,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Casa șefului PNL Iași, Alexandru Muraru, a fost ridicată într-una din zonele aflată în plină dezvoltare în ultimii ani. Locuința parlamentarului a fost construită lângă lacul Rediu, într-o zonă privată, unde nu se ajunge atât de ușor. Președintele PNL Iași și-a construit casa în timpul mandatului fostului primar liberal de la Rediu

Unul din demnitarii județului Iași a dat lovitura. De câțiva ani Alexandru Muraru, deputat PNL Iași, și-a ridicat o locuință într-o localitate aflată la câțiva kilometri de municipiul Iași, în zona metropolitană, una din cele mai căutate zone de către ieșenii cu dare de mână. Casa parlamentarului a fost construită în apropiere de lacul Rediu, într-o zonă aflată departe de ochii curioșilor, intrarea fiind pe o alee privată, chiar de la drumul județean care străbate localitatea. În dreptul lacului Rediu, de pe drumul județean DJ 280 E, a fost ridicată și vila deputatului de la Iași. Alexandru Muraru este fratele geamăn al lui Andrei Muraru, actualul ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Casa șefului PNL Iași a fost construită lângă lacul Rediu

Casa din comuna ieșeană Rediu a fost construită între 2015 și 2016 și are o suprafață utilă de 128.04 metri pătrați. Locuința dispune și de o terasă generoasă la parter, intrarea fiind făcută printr-o poartă cu telecomandă.

În cursul anului 2014, soții Alexandru și Anca Muraru și-au luat un teren de 500 metri pătrați în zona comunei Rediu, în apropiere de lacul din localitate. Soții Muraru au mai cumpărat și aproape 150 metri pătrați pentru calea de acces, drumul fiind proprietate privată. Drumul de acces către locuințele din jur nu a fost asfaltat în totalitate. Casa lui Alexandru Muraru se află la o distanță de circa 100 de metri de la drumul principal. În zona lacului Rediu, se vând terenuri la un preț de 90-95 euro metrul pătrat, conform agențiilor imobiliare.

Ce avere are Alexandru Muraru, președintele PNL Iași?

Deputatul PNL Iași deține și un autoturism marca Citroen C3, fabricat în anul 2019. Valoarea de piață a mașinii este de circa 12.000 de euro, conform site-urilor de specialitate. Parlamentarul a donat către partidul pe care îl reprezintă 120.000 lei în cursul anului 2020, în contul candidaturii la alegerile parlamentare. La capitolul active financiare, deputatul ieșean are în conturi circa 112.000 lei.
În plus, acesta a beneficiat de aproape 24.000 dolari, de pe urma Programului Fulbright Visiting Scholar, derulat de Statele Unite ale Americii pentru profesorii și cercetătorii români care au o diplomă de doctorat sau un certificat pentru a efectua cercetări și/sau prelegeri la universități acreditate de peste Ocean. În vara anului trecut, Alexandru Muraru a fost ales pe funcția de președinte al organizației județene PNL Iași.

Alexandru Muraru a fost deputat și în mandatul trecut, însă pentru scurtă vreme. Înainte de a ajunge în Parlament, Muraru a fost șef al Institutului Național al Patrimoniului (INP), propulsat de conducerea PNL de la vremea respectivă.

Deputatul PNL Iași s-a umplut de datorii

Alexandru Muraru a declarat însă și unele datorii. Astfel, deputatul PNL Iași a gajat la bancă locuința socrilor pentru un credit de 287.000 lei. Creditul a fost contractat în 2015 și este scadent în 2045. Cel mai probabil, Alexandru Muraru a luat și un credit pentru a-și ridica locuința din zona Rediu. În anul 2020, Alexandru Muraru a mai luat un credit de circa 47.000 lei pentru a-și achiziționa o mașină. Acesta a mai luat 133.000 lei împrumut de la o persoană fizică pentru a-și finanța campania electorală, credit care a fost returnat între timp. Acesta a mai luat un credit de 45.000 lei de la o bancă, pe o perioadă de 5 ani, dar și încă un împrumut de 120.000 lei, scadent în anul 2027.

Ce venituri ridică fratele ambasadorului României în SUA?

De la Camera Deputaților, Alexandru Muraru încasează lunar aproape 11.000 lei ca indemnizație de parlamentar. În plus, a mai încasat circa 5.000 lei lunar de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, ca profesor asociat și cercetător științific în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social Politice. A mai ridicat alți 3.500 lei lunar ca membru în Consiliul de Administrație de la Societatea Română de Radiodifuziune. Pe de altă parte soția sa a avut un venit de circa 2.400 lei lunar ca manager în cadrul unei firme de asigurări din municipiul Iași. Alexandru Muraru nu a răspuns apelurilor și mesajelor reporterilor BZI. Casa șefului PNL Iași din Rediu se află în apropiere de o zonă vânată de dezvoltatorii imobiliari.

Comentarii
  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Ma kak in PNL

  • Doua trompete.Si el si fracsu.

  • doua trompete sparte……atat el cat si fracsu

  • Un reusit jeg de ziar . Felicitari !

  • Cine este acest individ? Nu cumva el a cerut ca mandatul unui PRESEDINTE sa fieAnulat? Am rugamintea celor de la Institut sa aiba pregatita o Rezerva pentru acest Specimen.

  • Mafia PSD și PNL în acțiune peste tot în Iași..in apamortal Iași inginerii își permit să își amenințe muncitorii că dacă ciripesc ce se întâmplă în această instituție coruptă condusa de mafia apavital vor fi dați automat afara sau vor fi aranjați de către gorilele directorilor plătiți cu mii de euro ..asta se discuta la ședințele mafiei apamortal Iași ,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *