Prima pagină » Titlurile zilei » Mofturile deputaților de Iași! Cel mai „ascuns” dintre ei și-a tras ditamai casa într-o zonă de lux de pe Valea Prahovei – FOTO

Mofturile deputaților de Iași! Cel mai „ascuns” dintre ei și-a tras ditamai casa într-o zonă de lux de pe Valea Prahovei – FOTO

21 iun. 2022, 02:00, 4 ,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Averea celui mai discret deputat de Iași a cunoscut un trend ascendent în ultimul an. Alexandru Kocsis-Cristea, deputat de la Forța Dreptei, și-a tras ditamai casa în 2021, pe Valea Prahovei, și deține și o altă locuință în Ilfov. Deputatul de la partidul fostului premier Ludovic Orban a arătat că și-a luat noile proprietăți de pe urma unui credit și vânzării altui apartament

Liderul filialei ieșene a partidului Forța Dreptei de la Iași, deputatul Alexandru Kocsis-Cristea se numără printre parlamentarii care au în proprietate locuințe și terenuri în cele mai căutate zone din țară. Alexandru Kocsis-Cristea, în vârstă de 40 ani,  a ajuns deputat de Iași pe listele PNL, însă acesta a trecut la partidul lui Orban odată cu scandalul intern dintre liberali. Fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), deputatul de Iași este unul din cei mai discreți parlamentari din județ.

Cum arată averea unui deputat de Iași? Și-a tras ditamai casa în stațiunea Bușteni, județul Prahova

Alexandru Kocsis-Cristea se află la primul mandat în Parlamentul României. Acesta deține un teren intravilan în localitatea Sadu, județul Sibiu, dobândit în anul 2008, teren în suprafață  de 1.440 metri pătrați. Deputatul de la Forța Dreptei are un teren intravilan în localitatea Balotești, județul Ilfov, de 670 metri pătrați, unde are și o locuință de 207 metri pătrați. De asemenea, parlamentarul mai are un teren în localitatea Bușteni, județul Prahova, de 371 metri pătrați, unde are și o casă de locuit, de 136 metri pătrați. Proprietățile din Balotești și Bușteni au fost dobândite în cursul anului 2021. În cursul anului 2020, deputatul de Iași și-a luat și un apartament în București, în zona Sectorului 6, în suprafață de aproape 42 metri pătrați.

Apartamente vândute în București de familia deputatului

Parlamentarul deține și două autoturisme în proprietate. Astfel, Alexandru Kocsis-Cristea are un autoturism marca Alfa Romeo 156, fabricat în anul 2002, dar și unul marca Ford Mondeo, fabricat în anul 2020. Liderul Forța Dreptei Iași a vândut un apartament de aproape 51 metri pătrați lui Dan Matei Bărbuț, un personaj controversat din cadrul Autorității Feroviare Române, care a fost implicat în trecut în scandalul doctoratelor plagiate. Kocsis i-a vândut apartamentul acestuia cu suma de 329. 820 lei (66.725 euro). Deputatul ieșean și soția acestuia, Dorina Kocsis-Cristea au beneficiat de o donație de 859.677 lei (174.023 euro), de pe urma unui apartament din strada George Ranetti, sectorul 6, București. Apartamentul a fost donat de soții Nicolae și Elena Hotea, socrii parlamentarului de Iași.

Indemnizație de 132 mii lei ca parlamentar pentru Alexandru Kocsis

La capitolul active financiare, deputatul deține circa 538 mii lei în conturi și în fondurile de pensii. Deputatul are și trei credite, unul de 266 mii lei scadent în 2052, un altul de 78.506 lei scadent în 2026. Acesta mai are un credit de 1,1 milioane lei , contractat anul trecut și scadent în 2045. La capitolul venituri acesta a obținut 132 mii lei ca deputat, iar soția sa a încasat peste 242 mii lei ca salariu director divizie într-o multinațională.

Reacția deputatului Alexandru Kocsis: „Am făcut credit pentru casa de la Balotești”

Parlamentarul de Iași a explicat cum a ajuns să-și ia o casă de Valea Prahovei și una în Balotești, la 32 kilometri distanță de Capitală.

„Casa de la Balotești a fost achiziționată în urma creditului de 1,1 milioane lei scadent în 2045. Casa de la Bușteni a fost luată după vânzarea apartamentului din București. Era un apartament folosit de tatăl meu, dar care era pe numele meu. În ceea ce privește donația respectivă, apartamentul era folosit de noi, toate ratele fiind achitate de soția mea. Pentru a beneficia de TVA de 5 la sută de pe urma vânzării a trebuit să se ajungă la această donație, el fiind trecut pe părinții soției. Noi ne-am mutat la casa din Balotești între timp”, a spus Alexandru Kocsis.

Averea deputatului de Iași a crescut de la an la an și de pe urma acestor tranzacții imobiliare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *