Prima pagină » Titlurile zilei » Moftul milionarilor din Iași! Crede cineva că acest mormânt este real? Pentru pisica mult iubită, o familie a comandat un monument funerar sofisticat și nu s-a uitat la bani – FOTO

Moftul milionarilor din Iași! Crede cineva că acest mormânt este real? Pentru pisica mult iubită, o familie a comandat un monument funerar sofisticat și nu s-a uitat la bani – FOTO

17 dec. 2021, 02:00,
Tano FATTAH, în Titlurile zilei

În ultima perioadă, mai multe familii cu dare de mână au comandat la un atelier din Iași plăci funerare pentru animalele de companie. O astfel de placă este destul de costisitoare, însă, pentru amintirea animalului iubit, nimic nu este prea scump. Doru Palaghiu, administratorul atelierului Gravez.ro, spune că, în ultima perioadă, comenzile pentru plăcile funerare s-au înmulțit

În ultima perioadă, familiile cu dare de mână din Iași aleg să scoată din buzunare sume uriașe de bani pentru monumente funerare. Nimic ciudat, însă nu vorbim despre monumente funerare amenajate pentru persoanele dragi. Vorbim despre monumente funerare ridicate pentru animalele de companie. Un atelier deschis la Iași face plăci comemorative cu pozele animalelor dragi și câteva cuvinte frumoase pe care stăpânii le comandă. Ulterior, aceste plăci sunt depuse în locul unde animalele au fost înhumate. Doru Palaghiu, administratorul atelierului Gravez.ro., spune că, în ultima perioadă, comenzile pentru plăcile funerare s-au înmulțit.

„Anul acesta am avut foarte multe comenzi de plăci funerare pentru animale de companie. Cele mai cerute sunt plachetele care conțin poză, numele animalului, data decesului și un mic mesaj, dar sunt și clienți care solicită plachete cu mesaje complexe. Am avut un client care a vrut să facă o placă funerară pentru un iepure, dar nu am putut realiza placheta pentru că poza era neclară”, a spus Doru Palaghiu, administratorul atelierului Gravez.ro.

Un monument funerar pentru animalul de companie nu este deloc ieftin

Cei care comandă aceste plăci pentru monumentele funerare scot din buzunar chiar și câteva sute de lei.

„Costurile pe care le-au plătit nu sunt neglijabile. Unii dintre clienți au optat pentru plăci funerare din materiale de bună calitate, speciale pentru fotogravură (gravura fotografiilor – n.r.)”, a spus Doru Palaghiu, administratorul atelierului Gravez.ro.

Clienții nu au comandat doar plăci funerare pentru animale în acest an. Din cauza numărului mare de decese, o bună parte din activitatea companiei Gravez.ro s-a axat pe realizarea plachetelor funerare.

„Anul acesta am făcut cele mai multe plăci funerare din ultimii 14 ani de activitate. Pe mine mă înspăimântă cât de multe decese au avut loc în ultimul an! Cel puțin în primele trei luni din 2021, doar asta am făcut, iar multe dintre plăcile pe care le-am realizat sunt pentru oameni care au murit recent”, a mai povestit Doru Palaghiu.

Astfel, dacă până nu demult, monumentele funerare pentru animalele de companie erau practic inexistente, iar cele pentru persoanele dragi erau cât se poate de simple, iată că acum lucrurile s-au schimbat. Sunt multe monumente funerare pentru animale care par mai degrabă ale unor persoane care au avut parte de o viață îndestulată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *