Internetul extinde cercul nostru social, dar provoacă singurătatea.
A crescut riscul de despărțire
Rețelele sociale nu sunt cele mai bune pentru relațiile romantice. Oamenii de știință au aflat: cu cât oamenii vizitează mai des aceste site-uri, cu atât este mai mare riscul separării, trădării emoționale sau fizice.
Acesta nu este singurul studiu cu un rezultat similar. Oamenii de știință au analizat nu s-a găsit nicio corelație între lupte și utilizarea diferitelor rețele sociale și a existat o mică diferență între Facebook, Twitter și alte site-uri. Gelozia este unul dintre motivele căderii ceea ce nu este întotdeauna nefondat.
Internetul a adus la apariția termenului „micro-schimbare”. Acestea includ diverse forme de flirt online , inclusiv numeroase aprecieri. Desigur, multe aici depind de suspiciunea partenerului, dar este evident: nu existau rețele sociale – nu existau probleme similare.
A făcut mai ușor să păstrați legătura
Chiar dacă membrii familiei s-au împrăștiat în întreaga lume, le este mai ușor să mențină contactul: bunicile pot urma realizările nepoților lor, copiii adulți pot fi întotdeauna în contact cu părinții vârstnici. Rudele au posibilitatea de a apela în modul conferință pentru a conversa prin chat.
În același timp, comunicarea personală și prin internet începe să concureze. Cu toate acestea, ele nu sunt întotdeauna egale. Acesta din urmă exclude atingerea, care este și un mod de exprimare a emoțiilor. Prin urmare, este important să ne străduim să ajungem la echilibru.
A extins cercul pretenilor
Cel puțin potențial. Rețelele sociale vă permit să comunicați cu un număr mare de oameni din diferite părți ale lumii – dacă doriți. Puteți coresponda nu numai cu un coleg sau un prieten, ci și cu vedetele – unele vedete citesc comentarii și răspund la ele.
Singurătate crescută
Cercul social este în creștere, dar acest lucru nu salvează utilizatorii de social media de singurătate . Mai mult, poate fi „contagios”. Cercetările arată că, dacă cineva este singur dintre prietenii tăi de pe internet, se poate răspândi și pe tine. Mai mult, efectul – deși mai puțin – îl veți simți de la „prietenii prietenilor”.
Comunicare live complicată
Potrivit unor psihologi, destul de des oamenii au început să vină cu următoarea problemă: este ușor să fii sociabil, deschis, relaxat pe internet, dar când te întâlnești în persoană, totul dispare.
Există un singur antidot: să comunici mai mult în direct.