Tratamentul cu antibiotice, dar si multi alti factori distrug flora intestinala si astfel se creeaza conditiile inmultirii unor germeni patogeni si a ciupercii Candida albicans, fapt care provoaca balonare, constipatie, diaree si alte dereglari ale digestiei.
Se considera ca aproximativ 80% din sistemul imunitar se gaseste la nivelul colonului, astfel ca buna functionare a acestuia este importanta.
In cazul in care urmati un tratament cu antibiotice, trebuie sa stiti ca aceste medicamente ucid atat bacteriile rele cat si pe cele bune. Asadar, este foarte important sa inlocuiti bacteriile bune pierdute datorita actiunii antibioticului pentru a nu crea dezechilibre. Pentru asta apelati la probiotice.
Diferenta intre probiotice si prebiotice
Cum se administreaza probioticele
De regula, proboticele se iau cu 20-30 de minute inainte de masa, insa altfel stau lucrurile cand intervine tratamentul cu antibiotice.
Pentru a avea efecte maxime, probioticele nu se administreaza odata cu antibioticele. Specialistii recomanda administrarea probioticelor la aproximativ doua ore dupa ce ati luat antibioticul.
Suplimentele care contin probiotice combat diareea cauzata de tratamentele prelungite cu antibiotice, se arata intr-un studiu publicat in The Cochrane Library.