Prima pagină » Titlurile zilei » Modista Irina Schrotter construiește un bloc la câteva minute de centrul Iașului! A demolat clădirile ca să facă loc unei afaceri de milioane – FOTO

Modista Irina Schrotter construiește un bloc la câteva minute de centrul Iașului! A demolat clădirile ca să facă loc unei afaceri de milioane – FOTO

13 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Irina și Zaharia Schrotter investesc în blocuri de locuințe colective. Recent, au primit o autorizație de construire pentru edificarea unui bloc de locuințe colective, pe strada „Toma Cozma”, nr.92. Clădirile prezente pe terenul afaceriștilor au fost demolate

Soții Irina și Zaharia Schrotter investesc în imobiliare. Recent, mai multe clădiri situate pe strada „Toma Cozma”, nr.92, aflate în proprietatea afaceriștilor, au fost demolate pentru a face loc unui nou proiect imobiliar. Primăria Iași a eliberat o autorizație de construire pentru edificarea unui imobil de locuințe colective, cu regimul de înălțare D+P+1. Suprafața de teren disponibilă este de 960 de metri pătrați. Procentul de ocupare a terenului este de 30 la sută, coeficient de utilizare a terenului de 0,67, cu o suprafață desfășurată de 288 metri pătrați. În total vor fi amenajate 8 apartamente, cu două și trei camere.

„Fiecărui apartament îi corespunde un loc de parcare amenajat pe lot. Investitorul are obligația de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent și, în mod corelativ, de a proceda la intabularea dreptului de proprietate a locuinței individuale numai împreună cu locul de parcare achiziționat”, au transmis investitorului reprezentanții Primăriei Iași.

Soții Schrotter vor să construiască blocuri la ieșirea din oraș

Zaharia și Irina Schrotter dețin o treime dintr-o suprafață de teren de 2,8 hectare, situată în zona Iași – Cârlig, la granița cu comuna Popricani, județul Iași. Amplasamentul poate fi identificat între Aleea Sadoveanu și Drumul European 35, care duce spre Vama Sculeni. Celelate două treimi sunt deținute Mihaela Maria Holicov și Ștefan Holicov, celebri pentru afaceri de succes în domeniul panificației și nu numai. De precizat că terenurile au fost achiziționate în 2013 de la mai mulți moștenitori. În luna iulie 2021, investitorii au primit de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru edificarea proiectului. Până la autorizare este nevoie de avizele comisiilor de urbanism și a Consiliului Local. La un moment dat, Zaharia Schrotter a fost implicat într-un scandal cu o firmă de consultanță, care nu a primit banii din contract.

Afaceri de milioane de euro din echipamente de iluminat

Totodată, Irina și Zaharia Schrotter sunt implicați în mai multe firme. Una dintre cele mai mari este „Greentek Lighting” SRL (fabricare de echipamente de iluminat), unde Zaharia Schrotter are cele mai multe părți sociale. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 16 milioane de lei, pierderi de 2 milioane de lei, datorii de 12,3 milioane de lei, cu un număr de 87 de angajați. Cel mai bun an a fost în 2015, când vânzările au fost de 29 milioane de lei, cu un profit de 4,7 milioane lei.

În portofoliu mai apare „Exclusiv Comp” SRL, unde cei doi soți sunt asociați. În 2020, firma de „design specializat” a avut vânzări de 4,2 milioane de lei, cu datorii de 6,9 milioane de lei. Lista continuă cu firmele „Confecții Integrate Moldova” SRL, „Arhitectural GTK” SRL, „Siena Real Estate Investments” SRL, „Dedic World” SRL, „Iași City Centre” SA, „Alfa Tech Med Care” SRL sau „I.S. Company” SRL. De precizat că Irina Schrotter a fost implicată într-un dosar de executare silită după ce nu a achitat ratele la o firmă de leasing, incident petrecut în 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *