Prima pagină » National » Modificările de la Codul Fiscal ar aduce la noi taxe în România
Modificările de la Codul Fiscal ar aduce la noi taxe în România

Modificările de la Codul Fiscal ar aduce la noi taxe în România

08 iun. 2022, 14:02,
în National

Unele modificări la Codul Fiscal ar putea duce la noi taxe în România. Liderii coaliției discută despre noi modificări în şedinţa de miercuri. Printre modificări regăsim şi taxarea pensiilor speciale.

Codul Fiscal din România se va schimba, iar Marcel Ciolacu a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni propunerile social democraților.

Noi taxe în România după ce Codul Fiscal va fi modificat

În ședința de miercuri, liderii coaliției vor avea pe masa de lucru mai multe modificări la Codul Fiscal, modificări ce ar duce la noi taxr în România. Social democrații doresc taxarea pensiilor speciale. O altă modificare prevede și o majorare a accizei la tutun și schimbarea TVA-ului la produsele care conţin zahăr.

Conform unor surse politice, liderii coaliției se gândesc la o majorare de 60 de bani pentru acciza la tutun și la tutunul încălzit. O propunere a liberalilor ar duce la scumpirea produselor care conţin zahăr. Dacă în acest moment, produsele au un TVA de 9%, după modificările aduse Codului Fiscal, TVA-ul ar urma să ajungă la 19%. O altă propunere venită din partea social democraților face referire la mai multe deduceri pentru familiile care au venituri mici și medii.

Social-democrații propun taxarea pensiilor speciale și acordarea de deduceri pentru familiile cu venituri mici și medii. Taxa de solidaritate ar fi oportună, spunea marți liderul PSD, Marcel Ciolacu Klaus Iohannis s-a pronunțat împotriva introducerii taxei de solidaritate în Codul Fiscal. Ședința coaliției de guvernare are loc miercuri, de la ora 14.00.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu majorarea salariilor primarilor

Înainte de şedinţa din coaliție, Marcel Ciolacu a acordat un interviu. Liderul social democrat a afirmat faptul că legea care prevede majorarea salariilor primarilor nu va fi promulgată și că nu este de acord cu acest aspect. Acesta a explicat că și demnitarii trebuie să strângă cureaua într-un context dificil din punct de vedere economic. Un alt aspect abordat de social democrat a fost cel al majorării valorii tichetelor de masă. Acestea vor crește, de la 20 de lei, cât sunt în prezent, la suma de 30 de lei.

Dacă legea va trece, se va proroga termenul de aplicare pentru parlamentari. Altfel, legea ar fi fost neconstituțională. Ea nu mai putea fi aplicată, vorbim de Legea 153, pentru toată lumea. Noi demnitarii trebuie să strângem cureaua şi să participăm la acest efort comun. Am văzut că şi în Germania că s-au mărit pensiile. Suntem condamnaţi să murim cu toţii pentru că nu avema economia Germaniei? Guvernul trebuie să ia măsurile necesare pentru ca actuala creștere economică să se vadă în buzunarele românilor. (…) explica Marcel Ciolacu.

Vom vedea dacă modificările de la Codul Fiscal vor aduce noi taxe în România, fiind multe discuții contractorii în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *