Prima pagină » Local » Modificări privind tarifele de parcare de la Aeroportul Internațional din Iași. Unde își pot lăsa ieșenii autoturismul – FOTO

Modificări privind tarifele de parcare de la Aeroportul Internațional din Iași. Unde își pot lăsa ieșenii autoturismul – FOTO

06 ian. 2024, 18:40, 1 ,
în Local

Se modifică tarifele de parcare de pe Aeroportul Internațional din Iași. Anunțul a fost făcut de reprezentanții aeroportului.

Reamintim că, extinderea parcării auto a aeroportului și reconfigurarea căile de acces în incinta aerogării au fost finalizate.

„Stimati pasageri,
Vă reamintim că extinderea parcării auto de la IASI Airport și reconfigurarea căilor de acces în incinta aerogării, obiective din proiectul noului terminal, au fost finalizate, T4 aflându-se la acest moment într-un amplu proces de recepție.
🅿️ Astfel, sunt deschise pentru public spațiile de parcare din fața terminalelor #T3 și #T4, fluxul de mașini fiind redirecționat pe noul traseu către sensul giratoriu amenajat în zona Aerostar.
🔛 În această perioadă se fac teste pentru verificarea sistemului nou de management al parcării, și abia DUPĂ recepția echipamentului modern, tarifele vor fi flexibile (pe ore, zile etc) pentru parcare de scurtă și lungă durată, cu posibilități multiple de plată.
🅿️ Parcarea de la Aeroportul Iași, cu o capacitate totală de 600 de locuri, va avea amenajate spații speciale pentru autobuze și taxiuri, cu bretea pentru kiss & ride, precum și 13 stații de încărcare pentru mașini electrice.
❗ NOILE tarife de parcare vor fi comunicate odată cu punerea în funcțiune a sistemului de management, ÎNSĂ până atunci rămâne valabil tariful unic de 10 lei /oră, parcarea de la Aeroport fiind de scurtă durată. 👉 Pentru mai multe zile pot fi folosite în continuare parcările de la Ciric, situate la 1,5 km de aeroport, tarifele fiind mult mai avantajoase. De acolo, deplasarea se poate realiza cu autobuzelele CTP linia 50, care circulă zilnic, la intervale de 30 de minute.
🚍 Din oraș, autobuzele linia 50 au următorul traseu: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport // Aeroport – Tg. Cucu – Piața Independenței – Gară, cu oprire la Ciric. Biletul de autobuz costă 3,5 lei și e valabil 120 de minute de la validare.
🚕 Stația pentru taxiurile autorizate aeroport se află, pentru moment, în parcarea de la T3, în timp ce 🚍autobuzele CTP, 🚗autoturismele, taxiurile neacreditate de Regie etc au posibilitatea să debarce / îmbarce pasagerii pe platforma din fața T2, accesul fiind liber. Staționarea mai mult de 5 minute la T2, cu excepția mijloacelor de transport public, nu este permisă.
Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere”, au transmis reprezentanții aeroportului internațional din Iași.

Comentarii
  • Poate autorizati si taxiuri Uber. Taxiurile clasice sunt WC-uri pe roti cu șoferi agresivi , obraznici si unii chiar mirositori de-ti taie nasul :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`