Prima pagină » Actualitate » Modificări la OUG pe energie au fost anunţate de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD – VIDEO

Modificări la OUG pe energie au fost anunţate de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD – VIDEO

06 sept. 2022, 11:57,
în Actualitate

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a făcut astăzi, 6 septembrie 2022, declaraţii de presă cu privire la modificările la OUG pe energie.

De asemenea, Marcel Ciolacu a ţinut să liniştească românii, afirmând că România are destulă energie şi nu vor rămâne fără în pragul iernii.

Ce spune Marcel Ciolacu despre modificările la OUG pe energie

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat marţi o serie de modificări substanţiale la ordonanţa de urgenţă guvernamentală (OUG) pe energie. Marcel Ciolacu susţine că mai multe instituţii din România au nevoie de sprijin, însă au fost uitate. În acest context, se va impune o corectură dacă Guvernul Ciucă nu va interveni la preţul unor servicii care vor exploda.

„Sunt mai multe, am avut o discuție, când vine Ordonanța la Parlament, o să facem anumite amendamente. Vă dau un exemplu, instituțiile de cult nu au fost cuprinse. Serviciile publice nu au fost cuprinse, a fost o scăpare majoră, serviciile de furnizare a apei vor fi afectate. Cea mai mare creștere va fi la Suceava, indiferent cât de mare va fi impactul la buget, nu putem să lăsăm să explodeze prețurile la serviciile publice. Avem Metrorex, troleibuze, tramvaie în orașe mari. Sunt câteva scăpări, o să le pune pe hârtie și o să le votăm în Parlament. Trebuie să aducem modificări, ne furăm singuri căciula pentru că oricum dăm subvenții unor companii cum e Metrorex. E o ordonanță de urgență creionată în Guvern. Ministrul Energiei face aceste politici. Rămân la părerea mea, prețurile în energie trebuiau plafonate pentru doi ani de zile când se vor uniformiza”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Avem energie”

Marcel Ciolacu a ţinut să menţioneze că România are destule rezerve de energie pentru iarnă care se apropie. Declaraţiile vin în contextul în care Gazprom a întrerupt livrările de gaz către Europa, iar ţările din Uniunea Europeană îşi pregătesc rezervele pentru sezonul rece.

„Aceste minciuni că românii rămân fără energie… nu rămân! Avem energie”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Preşedintele PSD a dat exemplul Germaniei, care îşi prelungeşte durata de funcţionare a instalaţiilor nucleare.

De exemplu Germania: Berlinul a anunțat recent că va prelungi durata de funcționare a două dintre cele trei instalații nucleare rămase până la jumătatea lunii aprilie a anului viitor, pentru a oferi o „rezervă de urgență” în această iarnă, pe fondul crizei energetice actuale, a anunțat luni guvernul federal.

Ce spune președintele PSD despre demiterea șefului ANRE

Liderul social-democraţilor a ţinut să atingă şi subiectul demiterii conducerii Autorităţii Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, care a fost solicitată de mai multe persoane. Marcel Ciolacu susţine că nu au fost discuţii în coaliţia de guvernare.

„În octombrie echipa de conducere a ANRE își termină mandatul. Suntem oameni totuși responsabili și serioși sau vorbim ca să vorbim? Eu sper… Vreau propuneri de un specialist în energie pentru funcția de președinte al ANRE și dacă CV o să mă impresioneze pe mine și pe colegii mei, noi îl vom susține în Parlamentul României. N-am nicio reținere să găsim un specialist”, a spus Marcel Ciolacu.

Guvernul Ciucă va anunța în perioada imediat următoare care sunt modificările la OUG pe energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *