Prima pagină » Eveniment-Social » Modificări la admitere la UMF Iași! Senatul a majorat numărul de întrebări pentru disciplina obligatorie, Biologie
Modificări la admitere la UMF Iași! Senatul a majorat numărul de întrebări pentru disciplina obligatorie, Biologie

Modificări la admitere la UMF Iași! Senatul a majorat numărul de întrebări pentru disciplina obligatorie, Biologie

17 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Noi schimbări decise de Senatul UMF Iași, la admitere, pentru viitori candidați ca studenți! Așadar, a fost aprobată modificarea procentului de întrebări în structura tezei la programele de studiu Medicină și Medicină Dentară. Astfel, 80 la sută din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) și 20 la sută din întrebări vor fi din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică). Aceste modificări ale metodologiei se vor implementa începând cu probele de admitere din 2023

Senatul de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iași a decis noi schimbări la examenul de admitere! Astfel, Senatul instituției a aprobat modificarea procentului de întrebări în structura tezei la programele de studiu Medicină și Medicină Dentară. Astfel, 80 la sută din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) și 20 la sută din întrebări vor fi din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică). Aceste modificări ale Metodologiei se vor implementa începând cu probele de admitere din 2023. De precizat că și bibliografia a fost schimbată prin înlocuirea manualului de Biologie pentru clasa XI-a cu manualul ”Barron’s-Anatomie şi fiziologie umană” pentru admitere la facultăţile de medicină.

UMF Iași a decis modificarea procentului de întrebări în structura tezei la examenul de admitere

De precizat că la concursul de admitere din acest an procentul rămâne la fel ca până acum: 60 la sută din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) și 40 la sută din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică). O altă noutate pentru concursul de admitere din 2023 este modificarea bibliografiei. Manualul ”Barron’s-Anatomie şi fiziologie umană” pentru admitere la facultăţile de medicină, autori Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, editura ”University Press” Târgu-Mureș, ediția 2022. Acesta va fi utilizat ca resursă bibliografică pentru concursul de admitere la proba de biologie la facultățile de Medicină și Medicină dentară, înlocuind manualul de Biologie pentru clasa XI-a. Manualul, care are prețul de 175 de lei, se găsește și la Librăria UMF Iași (deschisă de luni până vineri în intervalul orar 9:00-14:00).

Pentru concursul de admitere din acest an-2022- se va utiliza ca bibliografie manualul de Biologie pentru clasa XI-a, autori: Dan Cristescu, Carmen Sălăvăstru, Bogdan Voiculescu, Cezar Th. Niculescu, Radu Cârmaciu, Editura Corint, București, 2014 și ”Anatomia și fiziologia omului-teste pentru admitere 2022”, Editura ”Gr. T. Popa” UMF Iași.

La Admitere 2022 s-a scos din calculul notei de admitere media de la Bacalaureat, care reprezenta 10 la sută

De reamintit că în ședința din 22 decembrie 2021 Senatul Universității de Medicină și Farmacie din Iași a aprobat Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere pentru anul universitar 2022/2023. Conform Metodologiei, s-a scos din calculul notei de admitere media de la Bacalaureat, care reprezenta 10 la sută. Astfel, începând din acest an, clasificarea candidaților se va realiza doar pe baza notelor obținute la testul grilă. Aici, între 1 iunie și 17 iulie 2022, este perioada înscrierilor, iar pe 24 iulie va avea loc testul grilă. Candidații se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv on-line, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere.

Participantul își va crea un cont și va depune dosarul de concurs cu documentele scanate. În acest context, Senatul UMF Iași a decis modificarea procentului de întrebări în structura tezei pentru etapa de admitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024