Prima pagină » Economic Local » Modificări apărute în acordarea și plata venitului minim garantat în perioada stării de urgență
Modificări apărute în acordarea și plata venitului minim garantat în perioada stării de urgență

Modificări apărute în acordarea și plata venitului minim garantat în perioada stării de urgență

13 apr. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Ca urmare a apariției Ordonanței de urgență nr. 32/2020, în perioada stării de urgență a fost suspendată obligația de a efectua acțiuni și lucrări de interes local, inclusiv cele privind venitul minim garantat care se referă la orele de muncă în folosul comunității. De asemenea, Direcția de Asistență Socială Iași anunță faptul că, pentru perioada stării de urgență, plata venitului minim garantat (ajutor social) se va realiza fără întreruperi, iar anchetele sociale în acest sens sunt întrerupte temporar.

Nu se mai fac anchete sociale

„Se suspendă efectuarea de anchete sociale pentru stabilirea sau menținerea dreptului la venit minim garantat, sub rezerva că, în cazul în care, după încetarea stării de urgență, în urma verificării ulterioare se constată că beneficiarul nu îndeplinește condițiile de acordare, dreptul încetează, în condițiile legii”, au explicat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *