Prima pagină » Titlurile zilei » Modificare importantă de trafic rutier pe drumul european de lângă Iași! Apar noi reguli în zona cumplitului accident de la Bălțați – FOTO

Modificare importantă de trafic rutier pe drumul european de lângă Iași! Apar noi reguli în zona cumplitului accident de la Bălțați – FOTO

05 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

DRDP Iași impune o modificare majoră în traficul rutier de pe drumul european 583 spre municipiu. Numărul tot mai mare de accidente rutiere a făcut ca pe șoseaua europeană să apară parapeți de protecție, dar și circulația alternativă pe diferite sectoare

Schimbare importantă pentru toți șoferii din Municipiul Iași. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași va impune o serie de modificări în zona comunei Bălțați, de pe drumul european 583, unde au loc frecvent accidente rutiere. Nu este pentru prima oară când în zona respectivă apar unele modificări de trafic, decizii luate de autorități pentru a-i obliga pe șoferi să reducă viteza în zonele cele mai expuse.

Noi reguli de trafic rutier pe drumul european spre Iași

Cei de la DRDP Iași au arătat că pe zona Sârca-Bălțați, cea mai predispusă accidentelor rutiere, vor fi montați parapeți de protecție.

”Acum se face analiza soluțiilor pentru zona respectivă. La Bălțați se vor pune separatoare de sens, tocmai pentru a descuraja astfel de acțiuni ce pot duce la accidente rutiere. Se va realiza proiecul, iar Compania Națională va furniza materialele necesare. Direcția va întocmi proiectul și la lucra la aceste separatoare”, au precizat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.

Circulație alternativă pe drumul european spre Iași

Pe zona drumului european vor mai fi făcute și alte modificări de trafic. DRDP Iași va impune pe unele sectoare de trafic și sistemul ”doi cu unu”. Pe porțiunea dintre comuna Strunga și podul de la Șcheia se va circula alternativ pe două benzi pe direcția spre Roman și una spre Iași. După o altă distanță, circulația rutieră se va desfășura invers, pe o bandă spre Roman și două spre Iași.

”Și acest sistem este acum în analiză. După finalizarea proiectului, DRDP Iași va trece la implementarea în teren a investiției”, au mai arătat reprezentanții Direcției de Drumuri.

Accident grav în comuna Bălțați din județul Iași

Decizia autorităților ieșene a venit după accidentul grav din 1 februarie 2022 în care 7 persoane au murit, după ce un camion, un autoturism și o ambulanță s-au ciocnit lângă Bălțați. Șoferul camionului ar fi intrat într-un derapaj şi a acroşat ambulanța. În urma impactului, camionul a derapat extrem de mult, a intrat pe contrasens, unde a intrat într-un impact frontal cu microbuzul. Pentru a evita astfel de accidente s-a decis ca la Bălțați să fie montat acel parapet ce separă sensurile de mers.

Se schimbă regulile de trafic pe drumul european

Pe drumul european 583, între Municipiul Iași și orașul Târgu-Frumos, au avut loc numeroase accidente rutiere în ultimii ani. Porțiunea dintre Sârca și Bălțați a rămas, însă, zona în care se produc cele mai multe coliziuni între autoturisme. DRDP a modifica chiar marcajele rutiere pe drumul ce traversează localitatea Bălțați.

Traficul rutier pe drumul european spre Iași ar urma să fie fluidizat și prin apariția unei centuri ocolitoare în zona orașului Podu Iloaiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *