Prima pagină » Economic Local » Modernizarea iluminatului public dintr-o comună ieșeană costă peste 1,7 milioane de lei. Procedura de licitație a fost lansată
Modernizarea iluminatului public dintr-o comună ieșeană costă peste 1,7 milioane de lei. Procedura de licitație a fost lansată

Modernizarea iluminatului public dintr-o comună ieșeană costă peste 1,7 milioane de lei. Procedura de licitație a fost lansată

08 nov. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Economic Local

Peste 1,7 milioane de lei, echivalentul a 360 de mii de euro, va cheltui Primăria comunei ieșene Scobinți pentru modernizarea iluminatului public din localitate

Procedura de licitație a fost lansată ieri, 7 noiembrie 2023, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul valorează 1.790.616 lei, fără TVA, echivalentul a peste 360 de mii de euro, fără TVA, și are ca obiectiv executarea lucrărilor pentru investiția „Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Scobinți, județul Iași, etapa a doua”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 27 noiembrie 2023, ora 15:00.

Modernizarea iluminatului public din comuna Scobinți va costa peste 1,7 milioane de lei

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), comuna Scobinți caută firme pentru modernizarea iluminatului public din localitate.

„Pentru contractele de achiziție de lucrări: executarea de lucrări de tipul specificat: Ofertantul trebuie să dovedească în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani, (raportați la data limita de depunere a ofertei) cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați, însoțită de certificări/documente constatatoare sau echivalent din care să rezulte faptul că au fost executate în conformitate cu normele profesionale în domeniu și duse la bun sfârșit lucrări de construcții similare cu cele care formează obiectul procedurii de achiziție cu o valoare cumulata fără TVA de minim 1.700,000.00 lei, la nivelul unui contract”, se arată în documentele procedurii de licitație publicate.

Fondurile sunt asigurate din bugetul local al comunei ieșene Scobinți, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare, conform SEAP, până pe 27 noiembrie 2023. Este important de menționat faptul că în contract sunt incluse lucrări precum demontarea aparatelor de iluminat vechi stradale existente, demontarea consolelor vechi, demontarea cablurilor de alimentare vechi, demontarea clemelor de legătură vechi, montarea de aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic și luminate pe toți stâlpii existenți.

Primăriile din Iași investesc sume importante în iluminatul stradal

Pentru acest program finanțarea se acordă în procent de maximum 90 la sută din cheltuielile eligibile și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți. Printre comunele în care primarii vor investi banii în iluminatul public, după ce au depus dosarele în anul 2020, se numără Costuleni, Ipatele, Tătăruși, Șipote, Gropnița, Oțeleni, Andrieșeni, Popești, Heleșteni și Mircești. Una dintre primăriile din Iași unde se investesc bani în iluminatul public stradal este Holboca.

Peste 700 de corpuri de iluminat noi vor fi montate pe stâlpii stradali din comună. Valoarea estimată a contractului este de 1.893.231 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Conform proiectului, se va interveni în satele Dancu, Holboca, Cristești, Orzeni, Rusenii Vechi, Rusenii Noi și Valea Lungă.

Potrivit procedurii de licitație publicate de Primăria comunei ieșene Scobinți, modernizarea iluminatului public va costa peste 1,7 milioane de lei, fără TVA. Suma va fi acoperită din bugetul localității. Și în comuna Holboca vor fi montate peste 700 de corpuri de iluminat noi pe stâlpii stradali din localitate, iar valoarea estimată a contractului este de 1.893.231 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *