Prima pagină » Actualitate » Moderna cere autorizație de la EMA pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 copiilor peste 6 ani
Moderna cere autorizație de la EMA pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 copiilor peste 6 ani

Moderna cere autorizație de la EMA pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 copiilor peste 6 ani

10 nov. 2021, 14:15,
în Actualitate

În contextul în care Pfizer a depus cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 pentru copiii ce au vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, Moderna a decis să urmeze exemplul, încercând de asemenea să primească aprobare pentru vaccinul lor.

În momentul actual, Moderna are aprobare pentru imunizarea copiilor care au minim 12 ani și pot administra maxim două doze, cea de-a treia neavând încă aprobare.

Moderna vrea autorizație pentru imunizarea copiilor cu vârsta de 6-11 ani

Moderna a anunțat faptul că au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), pentru a imuniza copiii cu vârsta de peste 6 ani. Aceștia au declarat faptul că în ceea ce privește dozele administrate, acestea se vor face la o distanță de patru săptămâni, iar copiii vor primi dozaj adaptat de 50 de micrograme, adică jumătate de cât primește un adult normal, adică de 100 de micrograme.

„Suntem fericiţi să anunţăm depunerea acestei variante la EMA”, a declarat EMA într-un comunicat.

„Aceasta marchează prima noastră cerere pentru o utilizare la această grupă de vârstă”, a mai adăugat Stéphane Bancel, șeful Moderna.

Compania Moderna susține eficacitatea vaccinului său

Marţi, 9 noiembrie 2021, compania Moderna făcut oficiale rezultatele cercetării privind imunizarea copiilor peste 6 ani, declarând că vaccinul anti-COVID-19 are o eficacitate de 100%. Cu toate astea, acestea atât studiile cât și rezultatele preliminare vor fi în continuare urmărite.

Deși Pfizer a primit autorizație de la Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA), EMA continuă să urmărească și rezultatele de la Pfizer, chiar dacă aceștia au depus deja autorizația. Urmărirea studiilor ar putea fi finalizate în decembrie, lună în care se preconizează că ar putea începe imunizarea copiilor.

În ceea ce privește compania Moderna, aceștia nu au primit încă aprobare de la FDA pentru administrarea serului lor pentru persoanele cu vârsta 12-17 ani, aceștia continuând să analizeze datele care ar putea dura până în luna ianuarie a anului 2022.

În conferința de presă susținută astăzi, 2 noiembrie 2021, dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre maratoanele de vaccinare din țară, măsurile ce au fost luate pentru susținerea campaniei de vaccinare dar și despre imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani.

Dr. Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că vaccinarea copiilor ce se încadrează în vârsta precizată este recomandată dacă au afecțiuni.

Dr. Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinarea copiilor cu vârsta 5-11 ani

În data de 2 noiembrie 2021, medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat faptul că este recomandată vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 5 ani doar dacă aceștia suferă de diferite afecțiuni care i-ar putea face vulnerabili în fața COVID-19. Acesta spune că această imunizare ar putea avea loc din luna decembrie dacă EMA aprobă serul Pfizer.

Autoritatea de sănătate publică din Franța recomandă ca persoanele sub 30 de ani să nu se vaccineze cu Moderna

Autoritățile din Franța, urmează exemplul țărilor precum Canada, Germania, Finlanda și Suedia, de a emite un avertisment privind imunizarea persoanelor sub 30 de ani cu vaccinul anti-COVID-10 Moderna sau Spikevax.

„În cadrul populației cu vârsta sub 30 de ani, acest risc pare să fie de aproximativ cinci ori mai mic cu vaccinul Comirnaty de la Pfizer în comparație cu Spikevax de la Moderna”, a declarat Autoritatea de Sănătate Publică (HAS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *