Prima pagină » Culinar » Model de salată boeuf de Crăciun. Rețete atractive de ornat acest deliciu culinar

Model de salată boeuf de Crăciun. Rețete atractive de ornat acest deliciu culinar

04 dec. 2023, 12:19,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle care este cel mai frumos model de salată boeuf de Crăciun pentru a-i cuceri pe musafiri. Salata boeuf poate fi făcută cu carne de pui, de vită sau de porc, iar pentru decor putem folosi legume și verdețuri aromate. Iată câteva rețete atractive de ornat acest deliciu culinar.

Model de salată boeuf de Crăciun

Când vine vorba de gustoasa salată boeuf, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Salata boeuf este nelipsită de la masa de Crăciun și de Revelion alături de alte bucate alese.

Dacă dorim să îi cucerim pe cei de la masă cu o salată boeuf ornată spectaculos, vom avea nevoie pentru decor de morcovi, roșii, sfeclă roșie, ciuperci, parmezan, brânză rasă, ouă, lămâie, verdețuri, ceapă, măsline, murături, ardei gras, mazăre și multe altele.

Putem pregăti acest preparat culinar alegând modelul cu Moș Crăciun. Pentru decor vom folosi măsline, feliuțe de ardei roșu, gogoșari, ouă fierte și castraveți murați. Fața Moșului poate și făcută cu gălbenuș de ou fiert ras. Ochii îi vom pune din două măsline tăiate. Pentru nas și gură vom folosi morcov și ardei roșu ras. Căciula lui Moș Crăciun o putem face din bucățele de ardei roșu, iar ca barbă punem albuș de ou ras.

Cu siguranță acest model de salată boeuf îi va lăsa fără cuvinte pe invitați. Salata mai poate fi decorată și în formă de om de zăpadă. Se aranjează salata în formă de om de zăpadă, pe un platou, apoi se începe ornarea. Nasul, ochii și gura se pot face din morcov, gogoșari și măsline, iar fularul se realizează din fâșii de gogoșar. Bățul se face rapid dintr-un mănunchi mic de conopidă murată și câteva funze de mărar.

Rețeta unui preparat gustos și sănătos

Pentru salata boeuf de Crăciun vom avea nevoie de 3 cartofi, 1 păstârnac, 2 morcovi, 100 g de carne de pui, 3 castraveți murați, 50 g de mazăre, 1 gălbenuș, 50 ml de ulei, 2 lingurițe de muștar, zeamă de la o lămâie, iar pentru decor vom folosi câteva măsline, felii de gogoșari în oțet, sare și piper după gust.

Într-o cratiță se pun legumele la fiert, iar în alt vas se fierbe carnea de pui. Legumele fierte se scot și se toacă mărunt, apoi carnea se taie și ea fâșii sau cubulețe. Se toacă după aceea și castraveții murați, iar mazărea se dă în clocot. Se pun toate ingredientele pentru salata boeuf într-un bol mare apoi se pregătește maioneza.

Aceasta se face din gălbenuș, muștar, zeamă de lămâie, sare, piper și ulei. La final se amestecă toate ingredientele și se decorează salata cu măsline, gogoșari, castraveți murați, frunze de pătrunjel și ouă fierte, în funcție de ce model dorim să facem.

Salata boeuf nu lipsește de la masa de Crăciun și poate fi ornată în ton cu sezonul de iarnă. Pentru decor avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.  Salata boeuf este pe placul mulotra dintre noi, iar rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024