Prima pagină » Titlurile zilei » Model de afacere de succes în plină pandemie COVID-19: amenajarea grădinilor! Un ieșean a plătit 20.000 de euro pentru o grădină cu gazon, arbori exotici și flori ornamentale care arată ca în reviste!
Model de afacere de succes în plină pandemie COVID-19: amenajarea grădinilor! Un ieșean a plătit 20.000 de euro pentru o grădină cu gazon, arbori exotici și flori ornamentale care arată ca în reviste!

Model de afacere de succes în plină pandemie COVID-19: amenajarea grădinilor! Un ieșean a plătit 20.000 de euro pentru o grădină cu gazon, arbori exotici și flori ornamentale care arată ca în reviste!

30 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Afacerea cu amenajarea grădinilor are tot mai mult succes în Iași, mai ales în plină pandemie COVID-19. Clienții din Iași au investit sume uriașe în amenajarea unor grădini. Cererile pentru amenajări grădini în curtea din spatele casei au crescut în această perioadă. Un ieșean a plătit 20.000 de euro pentru o grădină cu gazon, arbori exotici și flori ornamentale. Specialiștii în domeniu susțin că patronii din Iași care vor redeschide terasele cu data de 1 iunie au apelat la ajutorul peisagiștilor pentru amenajarea teraselor

Amenajarea grădinilor a devenit un model de afacere de succes în Iași, în plină pandemie COVID-19. Cererile pentru amenajări grădini s-au dublat în perioada stării de urgență, când clienții din Iași au vrut să aibă un colț de rai în cele două luni de pauză de la activitățile normale. Un ieșean a plătit 20.000 de euro pentru o grădină cu gazon, arbori exotici și flori ornamentale. Alți clienți au plătit câteva mii de lei pentru amenajarea unei grădini. Specialiștii în peisagistică din Iași susțin că patronii din Iași care vor redeschide terasele începând cu data de 1 iunie au apelat la ajutorul peisagiștilor pentru amenajarea teraselor.

Cererile pentru amenajări de grădini în Iași s-au dublat în plină pandemie COVID-19

Daniel Dascălu, reprezentant Cooperativa VerdepentruVoi, susține că ieșenii au vrut ca în perioada celor două luni de pauză de la activitățile normale să aibă un colț de relaxare pentru a depăși mai ușor perioada dificilă. Persoanele care și-au permis să plătească specialiștii în amenajări grădini au apelat la ajutorul lor în plină pandemie COVID-19. Potrivit reprezentanților firmelor din domeniu, cererile pentru amenajări grădini au crescut în ultimele trei luni.

„În perioada pandemiei, într-adevăr, au crescut cererile. Noi aveam și clienți care au apelat la firma pe care o reprezentăm încă din toamna anului trecut, pentru amenajarea grădinilor”, susține Daniel Dascălu, reprezentant Cooperativa VerdepentruVoi.

Un client din Iași a plătit 20.000 de euro pentru o grădină cu gazon, arbori exotici și flori ornamentale, în plină pandemie COVID-19

Clienții din Iași cărora bugetul le-a permis cheltuieli mai mari în perioada pandemiei COVID-19 au scos din buzunare sume importante pentru amenajarea unei grădini. Un client din Iași a plătit 20.000 de euro pentru o grădină cu gazon, arbori exotici și flori ornamentale.

„O parte din clienți au vrut doar gazon cu câteva plante pe care le aducem din afara țării, din Ungaria, Germania, iar alții au optat pentru serviciile complete, respectiv gazon, sistem de irigații, amestec de arbori și flori. Costul amenajării unei astfel de grădini a fost, în medie, 20.000 de euro, pe aproximativ 500 de metri pătrați. Sunt clienți care au avut un buget mai redus și au solicitat amenajarea unei grădini pe o suprafață mai redusă, cu cheltuieli mai mici”, a mai spus Daniel Dascălu.

Persoanele din Iași cu un buget mai redus au amenajat balcoanele și terasele cu plante ornamentale

În grădinile din Iași s-au plantat zeci de specii de arbori, arbuști și plante ornamentale sau flori. Claudiu Ivașcu, peisagist în cadrul Belle Jardin, susține că persoanele din Iași au optat pentru amenajări grădini pe suprafețe mai mari, cu tuia, brad, conifere sau fag, arțar și mesteacăn. Persoanele care au avut un buget mai redus au ales plantele ornamentale.

„Am simțit schimbări în această perioadă pentru că oamenii de afaceri au stat mai mult acasă și, uitându-se pe ferereastră, și-au dat seama că trebuie să cumpere flori, copăcei sau alte lucruri care să le înveselească ziua. Am observat că persoanele din Iași au amenajat terasele și balcoanele cu flori și plante ornamentale sau copăcei”, a spus Claudiu Ivașcu, peisagist în cadrul Belle Jardin.

Patronii din Iași vor să atragă clienții cu terase frumos amenajate și au apelat la ajutorul specialiștilor în peisagistică

Cereri pentru amenajarea teraselor au venit și din partea patronilor din Iași care se pregătesc să primească clienții începând cu data de 1 iunie. Aceștia vor să atragă clienții, de aceea au apelat la ajutorul peisagiștilor. Pentru amenajarea unei terase au plătit sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

„Au început oamenii să își pună flori, ornamente, să amenajeze terasele pentru a atrage clienții imediat ce le vor deschide. E un aspect important pe care mizează pentru a fi siguri că vor reuși să atragă interesul, iar terasele nu vor rămâne goale, mai ales că acum au nevoie de clienți pentru a recupera perioada mai proastă”, a mai spus Claudiu Ivașcu, peisagist în cadrul Belle Jardin.

Terasele, plajele și spectacolele de teatru vor fi redeschise începând cu data de 1 iunie 2020

Patronii din Iași care vor să atragă clienții cu terase frumos amenajate vor redeschide locațiile începând cu data de 1 iunie 2020. Terasele din Iași se vor redeschide începând de luni, 1 iunie 2020. Mesele vor fi poziționate la o distanță de 2 metri, iar la o masă vor putea să stea maximum 4 persoane. Tot de la această dată vor fi redeschise plajele, iar persoanele vor sta pe plajă la o distanță de 2 metri. De asemenea, cu data de 1 iunie 2020 vor fi reluate spectacolele de teatru cu maximum 500 de spectatori care vor sta la o distanță de doi metri unul de celălalt și vor respecta toate normele de igienă. Competițiile sportive, doar pentru sporturile care se practică în aer liber, vor fi reluate de la data de 1 iunie 2020, dar fără spectatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`