Dacă nu mai ai nicio idee de ciorbă pentru a o servi celor dragi la felul întâi, salvarea vine de la banala supa clară de pui cu găluşte. Deşi pare extrem de simplă, gustul ei este desăvârşit.
Ingrediente Supă clară de pui cu găluşte:
Pentru supă:
- 800 g carne de pui
1 ceapă
2 morcovi
1 ţelină
1 ardei gras
3 cartofi
1 legătură pătrunjel
Pentru găluşte:
- 50 ml ulei
120 g griş
2 ouă
1 vârf de cuţit
bicarbonat de sodiu
sare
Mod de preparare Supă clară de pui cu găluşte:
Puiul se pune la fiert în apă cu sare. Se curătă spuma. Legumele se spală, se taie cuburi şi după ce carnea dă de câteva ori în clocot se adaugă în apă. Se adaugă sare sau delicat, după preferinţe.
În timp ce legumele fierb, se prepară compoziţia pentru galuşte. Bate ouăle, adaugă sare, bicarbonatul şi puţin ulei. Amestecă bine, apoi adaugă treptat grişul si amestecă fără oprire, până când compoziţia devine densă, dar nu tare.
Foloseşte o lingură din lemn pentru a pune în supă găluştele şi lasă-le să fiarbă. Spală şi toacă pătrunjelul şi adaugă-l în oală, dar şi la servire, în farfurie.