Breaking News
Avem pentru tine o reţetă uşor de preparat şi cu o tavă plină de brioşe de plăcintă de dovleac. Sau, de ce nu, mini-plăcinţele!
Ingrediente (12 porţii):
- 425 g piure de dovleac
355 ml lapte lapte condensat neîndulcit (evaporat)
150 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară, în plus pentru gust
¼ linguriţă cuişoare măcinate
½ linguriţă de ghimbir măcinat
½ linguriţă sare
2 ouă
2 blaturi de plăcintă, decongelate
frişcă
îngheţată
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecaţi bine ingredientele uscate. Adăugaţi ouăle şi dovleacul şi amestecaţi. Adăugaţi treptat laptele evaporat, amestecând constant.
Preîncălziţi cuptorul la 180° C. Cu un capac de borcan sau formă, tăiaţi 12 cercuri de 4 cm (10 cm) din crusta plăcintei. Apăsaţi în fiecare gaură de brioşă unsă.
Perforează uşor fundul crustei cu o furculiţă. Umpleţi fiecare crustă de plăcintă cu umplutură. Se coace 20-30 de minute, până când deasupra crustei devine maro auriu.