Prima pagină » Culinar » Mochi rețetă. Incredibil cât de simplu este de preparat acest desert delicios

Mochi rețetă. Incredibil cât de simplu este de preparat acest desert delicios

05 dec. 2023, 13:11,
BZI.ro, în Culinar

Dacă ai mai gustat mochi înainte, știi deja cât de incredibil de delicios este acest desert japonez. Această rețetă de mochi este unul dintre cele mai uimitoare deserturi pe care le poți face acasă. În plus, poate fi personalizată exact așa cum îți place.

Rețetă mochi cu înghețată

Mochi este un desert care provine din Japonia. Este dulce și lipcios și e făcut din făină din orez glutinos și alte ingrediente adiționale precum amidon de porumb, apă și zahăr (uneori zahăr pudră). Când amestecul este încălzit și gătit, se formează un aluat lipicios. Acest aluat este apoi modelat și format în diferite forme, putând fi umplut cu ingrediente la alegere. Cel mai popular tip este mochi cu înghețată. În această formă, aluatul acestui este îndulcit și ulterior umplut cu înghețată.

Cel mai bun lucru când faci mochi acasă este faptul că îl poți personaliza, folosind aromele și umpluturile preferate, precum gem, Nutella sau fructe proaspete. Pentru a prepara mochi de casă cu înghețată vei avea nevoie de 3/4 cană făină din orez glutinos, 3/4 cană apă, 1/4 cană zahăr pudră, 1/2 cană amidon de porumb, inghețată sau altă umplutură la alegere.

Scoateți înghețata din recipient în 12 sfere mici, așezați-le în cupe din hârtie de copt și puneți-le în congelator pentru cel puțin 1 oră. Odată ce sferele sunt complet înghețate, pregătiți aluatul de mochi amestecând făina de orez, zahărul și apa într-un castron, și amestecați bine. Acoperiți bolul cu folie de plastic și încălziți-l la cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Scoateți bolul, amestecați aluatul și încălziți-l timp de încă 1 minut. Scoateți și amestecați din nou.

Presărați o suprafață plană sau un blat de lucru cu făină de orez, și turnați aluatul deasupra. Apoi presărați și mai multă făină de orez deasupra aluatului. Întindeți aluatul de mochi și tăiați-l în cercuri mari cu un pahar. Acoperiți-le și lăsați-le să se răcească. Odată răcit, este posibil să aveți nevoie de apă pentru a umezi aluatul, astfel încât să puteți lucra mai ușor cu el.

Scoateți sferele de înghețată din congelator, și puneți câte o sferă în centrul cercurilor de aluat. Apucați marginile aluatului și strângeți-le astfel încât înghețata să fie complet învelită în aluat. Acoperiți și puneți mochi în congelator, pentru a le scoate atunci când doriți să le savurați.

Cu ce poate fi umplut mochi

De asemenea, puteți adăuga alte umpluturi, cum ar fi căpșuni și Nutella sau diverse arome în aluat, precum pudră de matcha sau zmeură liofilizată. Orice ai dori să adaugi, nu există îndoială că aceasta va fi cea mă buna rețetă de mochi, pentru că o poți personaliza după preferințele tale.

Spre exemplu, pentru a prepara mochi cu unt de arahide, făina de orez, zahărul și apa sunt mai întâi încălzite în cuptorul cu microunde în intervale de 30 de secunde până devin maleabile. În timp ce încă sunt fierbinți, se acoperă cu amidon de cartof și se modelează în bile mici. Acordați mare atenție acestei etape.

Acoperiți-vă bine mâinile cu amidon de cartof și lucrați rapid pentru a evita arderea. Fiecare mochi din această rețetă trebuie umplut cu puțin unt de arahide preînghețat. Mochi trebuie modelat în jurul untului de arahide și apoi rulat ușor în formă de sferă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *