Prima pagină » Actualitate » Mobilizare masivă în Pantelimon: locuitorii se tem să iasă din case, iar sute de polițiști patrulează în zonă. Spitalul a primit o amendă de 3.000 de lei
Mobilizare masivă în Pantelimon: locuitorii se tem să iasă din case, iar sute de polițiști patrulează în zonă. Spitalul a primit o amendă de 3.000 de lei

Mobilizare masivă în Pantelimon: locuitorii se tem să iasă din case, iar sute de polițiști patrulează în zonă. Spitalul a primit o amendă de 3.000 de lei

22 sept. 2024, 18:20, 1 ,
în Actualitate

Oraşul Pantelimon este sub teroare din cauza clanurilor, iar unii dintre locuitori se tem acum să iasă din case. Acolo e mobilizare generală acolo, iar polițiștii patrulează pe străzi. Șase dintre bătăușii care au făcut scandal cu săbii, topoare, furci şi bâte în oraș au fost retinuti, după ce au fost audiați o noapte întreagă. Alte 6 persoane sunt încă la audieri, iar alte trei vor ajunge acolo în următoarele ore. În total au fost identificate 19 persoane care au luat parte la bătaia începută în stradă şi continuată pe holurile spitalului. Poliția Ilfov a precizat duminică, într-o conferință de presă, că fac în prezent verificări la firma care ar fi trebuit să asigure paza și intervenția la evenimentul de la Spitalul Pantelimon, responsabilă pentru intervenția în primă fază. Unitatea sanitară a fost amendată cu 3.000 de lei.

Conducerea Spitalului Pantelimon a fost amendată cu 3000 de lei pentru că nu avea asigurată corespunzător paza.

De asemenea, bărbatul care păzea unitatea medicală a fost sancționat cu 5.000 de lei.

Poliția Ilfov a făcut precizări despre scandalul de sâmbătă din Pantelimon. Sesizarea a fost primită la 112 în jurul orei 10.40 și precizează a ajuns la locul faptelor în 3 minute de la sesizare.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii, cauzate de relația dintre un bărbat și o femeie. În urma intervenției imediate au fost identificate 19 persoane implicate în incident.

12 dintre persoanele participante la conflict au fost duse la poliție pentru audieri, iar șase au fost reținuți. Alte 4 persoane sunt în spitale pentru investigații medicale, aflându-se sub paza polițiștilor, iar alți 3 participanți urmează să fie audiați.

După stoparea conflictului și identificarea participanților, au fost sporite progresiv echipajele de poliție și jandarmerie implicate în acțiune. Au fost organizate filtre la toate intrările și ieșirile din localitate, iar Poliția Capitalei a organizat filtre în sectoarele 2 și 3.

Aproximativ 400 de polițiști și jandarmi au fost angrenați în activitățile derulate în acest caz în județul Ilfov și în București. În activități au fost implicați și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș „.

În urma acțiunilor polițiștilor a fost restabilită rapid ordinea publică, a fost îndepărtat potențialul pericol pentru alți cetățeni și au fost identificați rapid participanții la acest conflict, prrecizează IPJ Ilfov.

În filtrele organizate polițiștii au oprit si verificat mai multe autovehicule. Într-o mașină în care erau șase persoane au fost găsite mai multe obiecte interzise la deținere, față de aceste persoane fiind dispuse măsuri legale, potrivit surei citate.

S-a comunicat în permanență cu Poliția Capitalei. Persoanele rănite au fost transportate la trei unități medicale. În primă fază, polițiștii au audiat persoanele rănite pentru a identifica autorii agresiunilor și pentru a elimina pericolul public. Ulterior, cu sprijinul Jandarmeriei Române, s-au luat măsuri de ordine publică la toate unitățile medicale în care se aflau persoane implicate în conflict. Polițiștii din București fac în prezent verificări la firma care ar fi trebuit să asigure paza și intervenția la evenimentul de la Spitalul Pantelimon, responsabilă pentru intervenția în primă fază, urmând ca față de aceasta să fie luate măsuri legale, potrivit sursei citate.

Ce spun oamenii:

„S-au bătut, dar eu drept să vă spun, nu prea mai ies afară. Mi-e și frică să mai merg, că ce văd și eu pe la televizor mă sperie să stai în stație la tramvai și să te trezești cu cuțitul în spate, nu-i așa de de ușor.”

„Ei mai vin noaptea aici. Eu stau aici aproape și văd noaptea că dacă n-au de lucru, își fac. Sunt periculoși.”

„Suntem în țara lui Papură Vodă.”

„Cum am văzut, m-am gândit la morți: Iar o fi murit cineva. Și m-am speriat un pic.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024