Mobilitate în Irlanda, cu prilejul celei de-a treia reuniuni transnaționale a proiectului Erasmus+: „Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”

Mobilitate în Irlanda, cu prilejul celei de-a treia reuniuni transnaționale a proiectului Erasmus+: „Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”

04 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

În perioada 28–29 iulie 2022, la Dublin, în Irlanda, a avut loc cea de-a treia reuniune transnațională a proiectului european „Digitools” („Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”).  Prin acest proiect se dorește dezvoltarea resurselor educaționale digitale în scopul de a promova calitatea învățării și de a îmbunătăți abilitățile și competențele didactice digitale ale cadrelor didactice

Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ) este partener în acest proiect, alături de alte 7 instituții din 5 țări: „The Governorship of Istanbul” (Turcia), „Center for Educational Initiatives” (Bulgaria), „Instituto Para El Fomento Del Desarrollo Y la Formacion” (Spania), „Innoquality System Limited” (Irlanda), „Advanced Technology System” (România), „Bogazici Universitesi” (Turcia) și „Istanbul Milli Egitim Mudurlugu” (Turcia).

Care a fost scopul celei de-a treia reuniuni transnaționale a proiectului Erasmus+

Agenda densă a întrunirii de la Dublin a vizat evaluarea stadiului dezvoltării produselor intelectuale ale proiectului (My Digital Class, Assessment and Evaluation Compass, Teachers as Mentors Guidebook), precum și stabilirea de noi repere de calitate și repere temporale în implementarea activităților specifice.

Scopul proiectului este de a dezvolta resurse educaționale digitale pentru a promova calitatea învățării și de a îmbunătăți abilitățile și competențele didactice digitale ale profesorilor. Proiectul este un parteneriat strategic Erasmus+ care se adresează atât profesorilor, cât și elevilor. Acesta va dezvolta abilitățile de predare digitală și de mentorat ale cadrelor didactice care predau științe, matematică și limbă engleză elevilor de gimnaziu, oferindu-le spre aplicare instrumente de predare și evaluare digitale.

„Partenerii implicați în proiect vor pune la dispoziția elevilor de gimnaziu o platformă educațională, prin intermediul căreia vor învăța mai bine, mai ușor, fără limitare de timp și spațiu, într-un mod atractiv și interactiv, primind un feedback rapid pe baza abilităților digitale care vor fi dezvoltate și puse în valoare”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Dezvoltarea resurselor educaționale digitale, o prioritate pentru învățământul ieșean

Amintim că în contextul primei reuniuni transnaționale care a fost organizată de către Direcția de Învățământ Primar, între 14–16 iunie 2022, 10 parteneri au prezentat instituțiile din care provin, au discutat detaliile proiectului, dar și planul de diseminare al acestuia. Dezvoltarea resurselor educaționale digitale este o prioritate pentru învățământul ieșean. De aceea, în perioada 25 iulie–5 august, 10 cadre didactice de la Colegiul Național Iași iau parte la Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution, din cadrul primului an al acreditării Erasmus+: Educație școlară – mobilități de învățare individuală. Cursul se desfășoară în Valencia, Spania. Prin participarea la acest curs s-a dorit îmbunătățirea abilităților profesorilor în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în procesul de predare–învățare–evaluare, crearea unor strategii didactice inovative, atractive pentru elevi, precum și dezvoltarea unor parteneriate care să permită racordarea la rețelele profesionale din UE.

Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution este finanțat de Comisia Europeană și este un proiect marca Erasmus+.

Programul Erasmus este cel mai cunoscut program UE pentru educație, formare, tineret și sport. Proiectele tip Erasmus+, de regulă, includ reuniuni transnaționale care sprijină prioritățile și activitățile definite în contextul spațiului european al educației, în Planul de acțiune pentru educația digitală și în Agenda pentru competențe în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *