Prima pagină » Local » Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt mutate înapoi în Catedrala Mitropolitană din Iași – LIVE VIDEO/UPDATE

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt mutate înapoi în Catedrala Mitropolitană din Iași – LIVE VIDEO/UPDATE

15 oct. 2024, 20:12,
Redacția BZI în Local

În această seară, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt mutate înapoi în Catedrala Mitropolitană din Iași Lăcașul de cult se va închide după ce ultimul credincios aflat în curtea Ansamblului Mitropolitan se va fi închinat.

UPDATE 2: Părintele din Grecia, monahul Nikodimos Rantsios, delegat al starețului Partenie al Mănăstirii „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, face declarații după ce s-a încheiat pelerinajul.

„Sfântul Pantelimon este unul din sfinții din primele secole ale prigonirii creștinilor și este cunoscut în toată lumea ortodoxă. Poporul român care se deosebește prin evlavia sa și s-a văzut în aceste zile în mod deosebit acest lucru, a primit așa cum era firesc, cu multă evlavie și cu multă credință pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, prin buna purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Teofan”, a transmis monahul Nikodimos Rantsios, delegat al starețului Partenie al Mănăstirii „Sfântul Pavel” din Muntele Athos.

„Dăm slavă bunului Dumnezeu pentru pelerinajul de anul acesta, organizat la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Este înduioșător să vezi că este târziu și că în curtea Catedralei Mitropolitane sunt încă mii de credincioși care așteaptă să se închine. Am asistat cu toții la acest moment frumos când Sfânta Cuvioasă Parascheva a revenit aici în pivotul ei. Cred că este dificil de ales între liniște și seninătate, cred că acestea sunt cele două cuvinte care ar putea descrie cel mai bine pelerinajul de anul acesta”, a transmis Pr. Lucian Apopei Director de Comunicare Arhiepiscopia Iașilor.

UPDATE: Afară a început ploaia, chiar înainte ca racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva să fie mutate în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Timpul de așteptare la rândul de închinare desfășurat în jurul catedralei a fost astăzi, 15 octombrie, în medie undeva între 2 ore – 2 ore și jumătate.

De asemenea, moaștele Sfântului Pantelimon vor fi duse înapoi la Muntele Athos.

Pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva a atras un număr impresionant de credincioși. Peste 255.000 de oameni au trecut deja pe la raclă.

De asemenea, peste 500 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne au fost desfășurate pentru a asigura ordinea și siguranța pelerinilor. Totodată, în zilele de 12 și 13 octombrie, au fost angrenați în misiune și 250 de elevi ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`