Prima pagină » Titlurile zilei » Moartea a cerut tribut pe străzile Iașului! 26 de vieți pierdute în accidente rutiere grave de la începutul anului. Imagini greu de privit
Moartea a cerut tribut pe străzile Iașului! 26 de vieți pierdute în accidente rutiere grave de la începutul anului. Imagini greu de privit

Moartea a cerut tribut pe străzile Iașului! 26 de vieți pierdute în accidente rutiere grave de la începutul anului. Imagini greu de privit

20 iul. 2020, 04:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Moartea a cerut tribut pe străzile Iașului, iar de la începutul acestui an au fost înregistrate 26 de decese. De asemenea, peste 100 de persoane au fost rănite grav în urma unor accidente rutiere grave. Polițiștii rutieri desfășoară zilnic activități pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar se pare că nu este suficient. Nerespectarea regulilor de circulație a dus și va mai duce la producerea unor tragedii în Iași și nu numai

Pe străzile Iașului, de la începutul acestui an s-au produs sute de accidente rutiere, iar peste o sută dintre ele au fost grave. Din păcate, 26 de persoane și-au pierdut viața. Anul acesta, de la data de 1 ianuarie 2020 și până la data de 15 iulie 2020, au fost înregistrate 118 accidente grave, soldate cu 26 de persoane decedate și 103 persoane rănite grav. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut există o scădere cu 65 de accidente grave și cu 85 de persoane rănite grav. Însă se înregistrează o creștere a numărului de persoane decedate în accidentele rutiere cu 6. Accidentele grave s-au produs din diferite cauze. Traversări neregulamentare, viteză excesivă și neacordare de prioritate.

Polițiștii din Iași acționează în fiecare zi pentru diminuarea accidentelor rutiere grave

Polițiștii din Iași acționează în fiecare zi pentru a diminua numărul incidentelor din trafic, însă se pare că nu este suficient.

„Dacă porniți la drum, țineți cont de recomandările Poliției Române și respectați indicațiile polițistului rutier aflat în teren. Pentru a ajunge în siguranță la destinație. Poliția Română vă recomandă să vă interesați înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți. Să circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, în special când se circulă în coloană și țineți cont de politețea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Accidentele rutiere grave pot fi evitate dacă participanții la trafic respectă regulile

Șoferii pot evita tragediile de pe șosele dacă vor conduce prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului și se vor asigura temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și vor evita depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă și carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase. Trebuie respectat regimul legal de viteză. Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. Este foarte important ca șoferii dă semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

„Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere. Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția și să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Doar respectând regulile de circulație rutieră pe drumurile publice și analizând obiectiv riscurile încălcării lor vom putea crea un climat de siguranță rutieră pentru toți participanții la trafic”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În urma unui accident rutier mai multe vieți pot fi distruse, de aceea toți participanții la trafic ar trebui să se gândească de două ori înainte să facă o manevră riscantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`