Prima pagină » Local » Moarte suspectă într-o pădure din Iași! Bărbatul decedat era fratele unei angajate din primărie. Poliția a început o anchetă

Moarte suspectă într-o pădure din Iași! Bărbatul decedat era fratele unei angajate din primărie. Poliția a început o anchetă

08 sept. 2023, 02:01,
Raluca COSTIN, în Local

Moarte suspectă într-o pădure din comuna Todirești, Iași. Unul dintre muncitorii care tăiau lemne a murit la scurt timp după ce un copac a căzut peste el. Bărbatul avea 51 de ani și era fratele unei angajate din Primăria Cotnari, de unde provine și el. Autoritățile cercetează cauzele producerii accidentului

Moartea unui muncitor care tăia lemne într-o pădure din comuna Todirești, Iași, este cercetată de autorități. Bărbatul în vârstă de 51 de ani a decedat după ce un copac ar fi căzut peste el. Acesta muncea alături de un alt bărbat, în vârstă de 20 de ani, ambii fiind din satul Zbereni, din comuna Cotnari, aflată la limita cu Todirești. Cel din urmă a tăiat mai mulți copaci, iar unul dintre aceștia s-a răsucit și a căzut peste un altul. Al doilea a căzut peste colegul său, în vârstă de 51 de ani. Leziunile au fost grave, astfel că medicii care au sosit la fața locului nu au mai putut face nimic și au declarat decesul. Totul s-a întâmplat miercuri, 6 septembrie 2023.

„Unul dintre muncitori a doborât un tei care s-a răsucit. În apropiere era un carpen, teiul a căzut pe carpen și în acel moment l-a deviat cam 4 metri prin rostogolire. La doborâre, arborele s-a răsucit și a căzut pe victimă. Persoana decedată era cam la 4 metri de fasonator, cel care tăia lemnele, și se afla în lateral. Acolo este un proprietar de pădure, deci este privat, iar exploatarea o făcea în regie proprie. Proprietarul își poate exploata singur arborii marcați în baza autorizației de exploatare, dată de ocolul silvic cu care are contract de pază, până la 20 metri cubi. Proprietarul avea autorizație”, susține Gabriel Doncean, director al Direcției Silvice Iași.

Moarte suspectă într-o pădure din Iași

Localnicii susțin că bărbatul decedat era rudă cu una din angajatele primăriei din comuna Cotnari și era o persoană muncitoare.

„Nu cred că erau angajați cu carte de muncă. El (n.r. – persoana decedată) era un om muncitor. Trebuia ca proprietara Elena (n.r. – Elena Chedică) să angajeze o firmă privată să taie lemnele, nu să pună un băiat de 20 de ani și o persoană în vârstă, de 50 de ani. Am înțeles că erau la al patrulea transport, au tăiat vreo 3 căruțe și la a patra s-a întâmplat nenorocirea. Din ce știu, bărbatul care a murit era fratele unei doamne de la Primăria Cotnari”, susține unul dintre localnici.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura și cu Elena Chedică, proprietara pădurii ce se află în comunele Cotnari și Todirești, pe o suprafață de două hectare, dar nu a răspuns apelurilor telefonice. Un alt accident a avut loc într-o pădure din Iași.

Autoritățile cercetează cauzele producerii accidentului

Inspectoratul Județean de Poliție cercetează cauzele producerii accidentului.

„La data de 6 septembrie anul curent, în jurul orei 14:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că, într-o pădure de pe raza comunei Cotnari, un lemn a căzut peste un bărbat, acesta decedând. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au declarat reprezentanții IPJ Iași. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași verifică incidentul.

„Se fac cercetări cu privire la producerea acestui incident, pentru a se stabili dacă a fost accident de muncă. Se vor aplica sancțiuni conform legislației în vigoare”, susține Costel Grojdea, inspector șef al ITM Iași.

Un tânăr a murit zdrobit de un buștean într-o pădure din Iași. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în această situație care a apărut recent, respectiv o moarte suspectă într-o pădure din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *