Prima pagină » International » Moarte suspectă în Rusia. Fostul şef al Institutului de Aviaţie din Moscova a căzut pe scări şi a decedat la scurt timp

Moarte suspectă în Rusia. Fostul şef al Institutului de Aviaţie din Moscova a căzut pe scări şi a decedat la scurt timp

22 sept. 2022, 13:00,
în International

Încă o moarte suspectă în Rusia. Institutul de Aviaţie din Moscova a anunţat că fostul şef Anatoli Gherașcenko a murit, după ce a căzut pe scări.

Omul de ştiinţă, în vârstă de 72 de ani, a fost un apropiat al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

O altă moarte suspectă în Rusia. Un apropiat al lui Vladimir Putin şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut pe scări

Institutul de Aviație din Moscova a anunţat că omul de ştiinţă a „căzut de la mare înălţime”, iar moartea sa „este un accident nefericit”, potrivit Newsweek.

După ce Anatoli Gherașcenko, fostul şef al institutului a decedat, universitatea a anunţat că s-a demarat o anchetă pentru a investiga cazul suspect.

„În momentul de față se formează o comisie care să investigheze acest incident, care va include reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Rusia, ai Inspectoratului de Stat al Muncii de la Moscova și ai Institutului de Aviație din Moscova”, a declarat universitatea pentru agenția de presă de stat rusă TASS.

Anatoli Gherașcenko a fost rectorul Institutului de Aviație din Moscova, care are legături cu ministerul rus al Apărării, din anul 2007 până în anul 2015. Relatări recente din presa rusă spuneau că Gherașcenko a fost consilier al actualului rector, Mihail Pogosian.

Important de precizat este faptul că Gherașcenko este ultima persoană dintr-un șir oameni de afaceri, figuri proeminente și foști aliați ai lui Vladimir Putin care au decedat în circumstanțe misterioase de la începutul invaziei ruse în Ucraina, din data de 24 februarie, și al treilea în această lună.

Omul de afaceri Ivan Peciorin, găsit mort în estul Rusiei

Reamintim faptul că în urmă cu doar o săptămână, omul de afaceri Ivan Peciorin a fost găsit mort în orașul Vladivostok din estul îndepărtat al Rusiei. Moartea suspecta lui Peciorin, directorul Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a fost anunțată de compania să pe 12 septembrie. Potrivit agenției de știri ruse RIA Novosti, Peciorin s-a înecat.

„Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Oferim sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

La începutul acestei luni, Ravil Maganov, președintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia și cea mai mare companie petrolieră privată, Lukoil, a fost găsit mort după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova.

„În urma sinuciderii în Spitalul Clinic Central de pe strada Mareșalului Timoșenko, șeful consiliului de administrație al lukoil Maganov a murit. El a fost spitalizat cu un atac de cord. În plus, lua antidepresive”, au declarat surse din ancheta.

De altfel, un alt fost manager superior al Lukoil, Aleksandr Subbotin, a murit în circumstanțe ciudate în luna mai a acestui an. Surse apropiate poliției regionale din Moscova, au relatat că au fost efectuate teste medico-legale pentru a găsi posibile droguri în corpul lui Subbotin, care a fost găsit într-un subsol dintr-o casă din orașul Mytishchi, lângă capitală Rusiei, pe 8 mai.

Moartea suspectă din Rusia a lui Anatoli Gherașcenko a fost anunțată în ziua în care Vladimir Putin a declarat mobilizarea parțială în Federaţia Rusă. Decretul include un plan de convocare a aproximativ 300.000 de rezerviști care urmează să fie trimiși pe front în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *