Prima pagină » Local » Moarte prevestită la Iași? O cucuvea a cântat zile la rând lângă casa unei femei, iar în weekend s-a petrecut o nenorocire. Casa femeii a luat foc, iar ea a murit arsă de vie

Moarte prevestită la Iași? O cucuvea a cântat zile la rând lângă casa unei femei, iar în weekend s-a petrecut o nenorocire. Casa femeii a luat foc, iar ea a murit arsă de vie

08 nov. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Semnele care au prevestit moartea bătrânei de 86 de ani din localitatea Erbiceni, județul Iași! Vecinele victimei povestesc că o cucuvea cânta de trei seri pe hornul casei care a ars. Din spusele bătrânilor, această pasăre prevestește moartea unei persone. Jenica Minea era imobilizată la pat de mai mulți ani, fiind îngrijită de una dintre fiicele sale, care nu era acasă când a izbucnit incendiul. Femeia nu a avut puterea să se mai salveze din calea flăcărilor, dar tot vecinii spun că a murit împăcată

O bătrână de 86 de ani a fost victima unui incendiu în propria casă. Femeia fără apărare a picat pradă flăcărilor puternice care i-au mistuit camera în care locuia. Jenica Minea era imobilizată la pat de mai mulți ani, iar una dintre fiicele sale o îngrijea. Era singură în momentul în care a izbucnit incendiul, fata acesteia fiind plecată din localitate. Totul ar fi pornit de la o lumânare pe care aceasta o ținea aprinsă la capul patului, așa cum obișnuiesc bătrânii care se așteaptă să moară. Vecinele femeii povestesc îngrozite că, de trei nopți, o cucuvea venea seara pe hornul casei care a ars și cânta acolo, iar acesta ar fi un semn ce prevestea tragicul eveniment. Bătrânele din sat vorbesc că tanti Jenica a murit împăcată, cu sufletul curat.

„Săraca s-a dus, după o viață chinuită, a murit tot chinuită. A ars de vie în pat că nu se putea mișca și nu a mai avut ce să facă. A muncit toată viața la CAP, a fost o femeie tare cum se cade, nu are nimeni ce să zică de rău de ea. A crescut patru copii, toți bine, sănătoși, la casele lor. Fetele sunt asistente medicale, aveau grijă de ea, dar dacă s-a întâmplat acum nenorocirea. Parcă era totul prevestit, cânta cucuveaua de trei nopți pe horn, chiar deasupra camerei ei, dar nu a băgat nimeni în seamă toate lucrurile astea, dar au și ele un rol. Măcar a murit împăcată, că vineri-dimineață, cu o zi înainte să se întâmple asta, a fost preotul și a spovedit-o și a împărtășit-o”, a declarat una dintre vecinele bătrânei.

Fata care o îngrijea pe bătrână a fost și ea victimă a incendiului

Fiica bătrânei, care avea grijă de aceasta, era plecată prin sat, iar când s-a întors a fost prea târziu. Nu se observa fum sau flacără venind dinspre locuință, pentru că focul se manifesta la o cameră din spatele casei. Fata a urcat treptele, iar când a deschis ușa a fost izbită de flăcările puternice, moment în care a fost și ea arsă. În casă deja ardea tot, fumul era gros și nu a riscat să înainteze în locuință pentru a-și salva mama.

Nu a mai putut face nimic pentru mama ei. A făcut doi pași înapoi și a apelat de urgență numărul unic 112. Pompierii și un echipaj de prim-ajutor au ajuns la fața locului. Fiica bătrânei a fost preluată de medici și transportată la spital cu arsuri ușoare, însă pentru mama ei era prea târziu. Casa arsese în totalitate. Nimic nu a mai putut fi salvat. Bătrâna a fost găsită carbonizată, pentru ea a fost prea târziu când au ajuns salvatorii. În cel mai scurt timp, la casa bătrânei a ajuns fiul acesteia, împreună cu nepoții. Aceștia erau șocați de cele întâmplate.

Amintim că incendiul a avut loc în după-amiaza de 6 octombrie 2021

Amintim că sâmbătă, 6 octombrie 2021, în jurul orei 13:30, a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112 un incendiu, la o casă din localitatea Erbiceni, județul Iași cu posibilă victimă în interior. Era vorba despre o bătrână. La fața locului s-au deplasat două Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă și un echipaj de prim-ajutor. Incendiul a fost lichidat după mai multe ore.

„La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la întreg imobilul, iar după pătrunderea la interior s-a constatat faptul că acolo se afla o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 86 de ani. Era decedată, prezentând multiple arsuri”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *