Prima pagină » National » Mitropolitul Banatului mesaj pentru oamenii de ştiinţă care sunt în laboratorare şi încearcă să salveze lumea
Mitropolitul Banatului mesaj pentru oamenii de ştiinţă care sunt în laboratorare şi încearcă să salveze lumea

Mitropolitul Banatului mesaj pentru oamenii de ştiinţă care sunt în laboratorare şi încearcă să salveze lumea

02 mai 2021, 13:40,
Alexandru Ifrim în National

Sâmbătă seara, 1 aprilie 2021, mii de timişoreni au fost prezenţi la Catedrala Mitropolitană pentru a asculta slujba de înviere şi pentru a lua lumină, după ce anul trecut slubja religioasă s-a desfăşurat într-o piaţă goală.

„Iată vin din îndepărtata Indie vești cât se poate de cutremurătoare – 400.000 de oameni într-o zi mușcați de acest veninos șarpe. În părțile noastre, lucrurile au început să se liniștească și să fim în noaptea asta împreună pentru că în urmă cu un an eram singur pe treptele acestei catedrale, dar știu că, cu sufletele, ați fost aici, lângă noi și lângă Hristos”, le-a spus ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, de pe treptele catedralei credincioșilor.

Mitropolitul le-a amintit de pandemia de Covid-19 credincioşilor

În timpul slujbei religioase Mitropolitul a ţinut să le amintească oamenilor despre pandemia de Covid-19 care încă continuă să fie prezentă. Acesta le-a transmis un mesaj oamenilor de ştiinţă care au făcut eforturi mari în găsirea unui vaccin.

„Dumnezeu să-i mângâie pe frații noștri care acum sunt în spitale, în suferințe sau pe cei de la casele lor. Dumnezeu să-i întărească și să le trimită raza mângâierii acolo unde sunt. Dumnezeu să-i întărească și pe medici și pe tot personalul medical care în noaptea aceasta stă de strajă la căpătâiul maicii mele, a fraților mei, a fraților și părinților dumneavoastră. Doamne, îndură-te, mângâie-i și pe ei. Dumnezeu să-i întărească pe toți oamenii de știință care, de un an de zile, stau de veghe în laboratoarele lor pentru a aduce mângâiere lumii”, a mai afirmat ÎPS Ioan.

Primul oficial mare al Bisericii Ortodexe Române a anunţat că s-a vaccinat

Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Calinic unul dintre cei mai importanţi oficiali ai Bisericii Ortodoxă Romane (BOR) a anunţat că s-a vaccinat. Acesta a făcut anunţul la un post de televiziune, ierarhul argeşean spune că aceasta este calea de urmat pentru a învinge noul coronavirus. Acest anunţ a fost făcut după ce ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că nu se va imuniza deoarece sufere de câteva alergii.

„Da, m-am vaccinat și mă vaccinez în continuare. Ceea ce a făcut Israelul, poporul israel, să știți… Doamne, aceste 9 milioane, că s-au vaccinat toți, domnule. Dacă acest neam, care este foarte precaut, a făcut acest lucru, putem să luăm ca mânecare, ca exemplu. La noi, prea puțini s-au vaccinat”, a spus ÎPS Calinic.

Mitropolitul Clujului anunţă că se va vaccina

După ce ÎPS Calinic, ierarhul argeșean a anunţat că s-a imunizat împotriva noului coronavirus, la scurt timp un alt oficial BOR a anunţat că se va vaccina împotriva Covid-19. Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț este cel care a anunţat că se va imuniza. Acesta a anunţat într-un mesaj video că se va vaccina, îndemnând toţi credincioşi să facă acelaşi lucru.

”Eu cred că în mod special enoriașii îl întreabă pe preotul lor duhovnic ce să facă. Patriarhia noastră a dat un comunicat atunci, chiar când s-a început vaccinarea. S-a precizat acolo că vaccinarea este un drept al nostru al tuturor, nu este o obligație. Așa că îi sfătuim pe credincioși să facă ceea ce li se pare lor mai bine, dar să aibă grijă de sănătatea lor. Eu nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Îmi veți zice de ce nu am făcut-o până acum? Nu am făcut-o pentru că am trecut prin COVID. Am stat 10 zile în spital. Eu ascult de sfatul medicilor”, a declarat ÎPS Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *