Prima pagină » Titlurile zilei » Mitropolia caută paroh pentru Scobâlțeni. Preotul care s-a iubit cu o enoriașă a plecat din țară: „E la muncă, în Germania” – GALERIE FOTO

Mitropolia caută paroh pentru Scobâlțeni. Preotul care s-a iubit cu o enoriașă a plecat din țară: „E la muncă, în Germania” – GALERIE FOTO

14 dec. 2022, 02:00, 4 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Mitropolia Moldovei și a Bucovinei caută preot paroh pentru Scobâlțeni. Asta se întâmplă după ce preotul Bogdan Orzetic, cel care s-a iubit cu o enoriașă, a demisionat și a plecat din țară

Se caută preot paroh pentru Scobâlțeni. Recent, Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) a transmis că Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Scobâlțeni este vacantă. Reprezentanții MMB au transmis că din parohia Scobâlțeni fac parte 310 familii.

S-a ajuns în această situație după ce preotul Bogdan Orzetic, cel care a fost acuzat că s-a iubit cu o enoriașă, a demisionat și a plecat din țară. În Podu Iloaiei se spune că fostul preot ar fi la muncă în Germania de ceva vreme. În luna octombrie, reprezentanții MMB au precizat că Orzetic nu mai este preot paroh.

„În prezent, preotul Bogdan Orzetic nu mai deține funcția administrativă de paroh la Parohia Scobâlțeni. Nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit. Nu există această decizie în momentul de față, întrucât cazul este încă în analiza consistoriului eparhial. Până la finalizarea analizei situației sale canonice, preotul Bogdan Orzetic este în continuare oprit de la slujirea preoțească”, a precizat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Ce s-a întâmplat între preot și enoriașă?

Alexandra, tânăra care s-ar fi iubit pe ascuns cu preotul Orzetic din Scobâlțeni, a acceptat să vorbească despre aventura care a pus pe jar o comunitate întreagă. Reporterii BZI au găsit-o pe femeie și au aflat povestea de iubire dintre ea și fața bisericească.

„Am început să vorbesc cu el la spovedanie… Atunci m-a întrebat cum sunt cu soțul meu, dacă avem relații, ce facem, cum facem… Nu știu de ce, dar i-am spus… Îmi plăcea să vorbesc cu el, să-i povestesc, vedeam că-i place”, a spus Alexandra.

Astfel a început relația dintre tânără și preot, relație ce avea ușor, ușor să se transforme. După spovedanie, tânăra a început să vorbească cu preotul la telefon.

Preotul a fost șantajat de soțul enoriașei

Poveștile despre viața sexuală a Alexandrei erau la ordinea zilei.

„Vorbeam la telefon cu el și, la fel, îi povesteam ce făceam cu soțul seara… După ne-am mai întâlnit. Mie îmi plăceau ochii lui albaștri și cum arăta… A fost ca o joacă”, a completat tânăra.

Alexandra a spus că în timpul discuțiilor cu preotul a aflat că lucrurile dintre slujitorul Domnului și preoteasă nu mai merg atât de bine.

„Popa îmi spunea că nu mai face lucruri cu preoteasa și cam asta a fost… Ne-am întâlnit și… s-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus Alexandra.

Povestea poate nu ar fi ieșit la iveală niciodată, dacă Alexandra nu i-ar fi povestit cumnatei sale, cu lux de amănunte, întâlnirile cu preotul Orzetic. Odată ce cumnata Alexandrei a aflat, totul a ajuns la urechile soțului tinerei, la Gheorghiță. Bărbatul a venit din străinătate și a vrut să clarifice situația. L-a șantajat pe preot, iar povestea a fost aflată de toată lumea. Acum, soțul Alexandrei este în spatele gratiilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *