Prima pagină » Actualitate » Miting în fața Guvernului pentru diminuarea contribuțiilor angajaților la Pilonul II de pensii

Miting în fața Guvernului pentru diminuarea contribuțiilor angajaților la Pilonul II de pensii

23 mart. 2022, 20:16,
BZI.ro, în Actualitate

Vineri, 25 martie, Federația Națională „Unirea” a Pensionarilor din România (FNUPR) organizează în fața Guvernului un miting al pensionarilor, pentru a solicita diminuarea contribuțiilor angajaților la Pilonul II de pensii.

Informația a fost transmisă astăzi, 23 martie, de către președintele organizației, Dumitru Cojanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Informația a fost transmisă astăzi, 23 martie, de către președintele organizației, Dumitru Cojanu, în cadrul unei conferințe de presă

Mitingul pentru diminuarea contribuțiillor la Pilonul II de pensii va avea loc în Piața Victoriei

Potrivit președintelui FNUPR, pensionarii vor ieși la protest vineri, la ora 10.00, în Piața Victoriei, București. Mitingul a fost aprobat deja de Primăria Generală.

„Vom prezenta Guvernului şi întregii naţiuni situaţia aceasta dezastruoasă în care pensionarii se află la ora actuală şi împreună am cerut să fim primiţi de domnul prim-ministru, care va trebui să ne primească şi probabil că ne va primi, să-i prezentăm şi dumnealui această situaţie”, a afirmat Cojanu.

Potrivit președintelui FNUPR, pensionarii vor ieși la protest vineri, la ora 10.00, în Piața Victoriei, București. Mitingul a fost aprobat deja de Primăria Generală

O factură a ajuns să aibă valoarea unei pensii întregi

Preşedintele FNUPR a adăugat că scumpirea energiei a făcut ca preţul la utilităţi să ajungă la valoarea unei pensii.

Acesta a explicat și faptul că în anul 2020, pensiile au fost tăiate cu 26%, în ciuda unei promisiuni de creștere de 40%, iar anul trecut decidenții au promit alți 8% pe care nu i-au mai acordat.

„Acum, când preţurile au crescut la alimente, la medicamente, la utilităţi, cu valori impresionante – au ajuns utilităţile să fie în valoare egală cu pensia – pensionarii trebuie să primească un răspuns din partea decidenţilor din România, din partea Guvernului, cu atât mai mult cu cât, în loc să ia măsuri de creştere a pensiilor, ultimele măsuri care au fost luate au fost luate dimpotrivă, pentru a reduce contribuţiile de asigurări sociale. Domnul Cîţu a promovat un proiect de lege ca să mai reducă din contribuţii cu 5% pentru ca să crească salariile, ceea ce va aduce o reducere a bugetului de pensii cu 13 miliarde”, a menţionat Dumitru Cojanu.

Preşedintele FNUPR a adăugat că scumpirea energiei a făcut ca preţul la utilităţi să ajungă la valoarea unei pensii

 

Majorarea contribuției la Pilonul II va reduce bugetul de pensii

Liderul organizaţiei pensionarilor a atras atenţia că recenta decizie a Guvernului de majorare a contribuţiei la Pilonul II va reduce foarte mult bugetul de pensii.

Dumitru Cojanu a informat că anul trecut au fost luate 9 miliarde din bugetul de pensii și au fost transferate administratorilor privați.

Valoarea în cauză a crescut, pentru anul 2024, la 13 miliarde de lei. Cojanu avertizează că, în asemenea condiții, bugetul de pensii va fi redus semnificativ.

Liderul organizaţiei pensionarilor a atras atenţia că recenta decizie a Guvernului de majorare a contribuţiei la Pilonul II va reduce foarte mult bugetul de pensii

Inflația va afecta valoarea reală a beneficiilor din Pilonul II de pensii

Totodată, preşedintele FNUPR a apreciat că valoarea reală a beneficiilor din Pilonul II va scădea drastic peste 20 de ani, din cauza inflaţiei.

Dacă în prezent este vorba de 90 de miliarde de lei plasați la 7 administratori privați, în 15-20 de ani, valoarea reală va fi mult mai mică.

„Atunci vor cumpăra produse poate la nivel de 10% faţă de ceea ce se cumpără la ora actuală, întrucât inflaţia este în creştere foarte mare, poate că în anii următori va ajunge la două cifre. La aceste lucruri nimeni nu se gândeşte, cei care se ocupă de aceste treburi se gândesc să reducă valorile din bugetul de asigurări sociale, iar acest lucru e dăunător. Suntem cu toţii de acord să mergem vineri să ne cerem drepturile şi să vină cât mai mulţi pensionari acolo, pentru că avem acest drept aprobat astăzi de Primăria Generală a Capitalei”, a încheiat Dumitru Cojanu.

Totodată, preşedintele FNUPR a apreciat că valoarea reală a beneficiilor din Pilonul II va scădea drastic peste 20 de ani, din cauza inflaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *