Prima pagină » International » Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Anchetatorii l-au găsit pe ucigaș
Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Anchetatorii l-au găsit pe ucigaș

Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Anchetatorii l-au găsit pe ucigaș

25 oct. 2024, 22:03,
Redacția BZI în International

La aproape 50 de ani de la uciderea unei tinere de 19 ani, în Illinois, anchetatorii l-au găsit pe ucigaș în baza unor noi probe ADN, scrie CNN.

În martie 1979, Kathy Halle a dispărut în timp ce se ducea să-și ia sora dintr-un centru comercial din apropiere din North Aurora, potrivit autorităților locale.

Poliția a investigat cazul inițial ca o dispariție

Poliția a investigat cazul inițial ca o dispariție, dar peste trei săptămâni, cadavrul lui Halle a fost descoperit în râul Foxe, a declarat Ryan Peat, un detectiv de la Departamentul de Poliție North Aurora, în timpul unei conferințe de presă miercuri.

După ani de investigații, autoritățile au stabilit că nu există suficiente dovezi pentru a identifica un suspect, iar cazul a fost abandonat.

Abia în 2020, autoritățile au revizuit cazul după ce au făcut legătura între proba ADN a lui Bruce Lindhal, un presupus ucigaș în serie care s-a sinucis în 1981, și o altă crimă, în care victimă a fost Pamela Maurer, a spus Peat.

Anchetatorii au folosit noile tehnologii criminalistice pentru a face conexiuni între probele ADN găsite pe hainele lui Halle cu ADN-ul lui Lindhal colectat în timp ce soluționau cazul lui Maurer.

„S-a făcut legătura între Lindhal și mai multe astfel de cazuri (de omor) în această zonă din acel interval de timp”, a spus Peat. „Cu aceste noi dovezi, împreună cu probele din cazuri similare în care era implicat Lindhal, putem concluziona că Lindhal a fost vinovat de moartea lui Kathy Halle”.

A răpit victima din parcarea blocului ei

Autoritățile cred acum că Lindhal, care mergea adesea la centrul comercial în care lucra Halle, a răpit victima din parcarea blocului ei și a dus-o în zona unde ulterior i-a fost găsit cadavrul.

„Deși redeschiderea acestui caz a fost incredibil de dificilă, suntem profund recunoscători că, în sfârșit, avem un caz închis, chiar și după 45 de ani”, a declarat familia lui Halle în timpul unei conferințe de presă. „Datorită progreselor în tehnologia ADN și a instrumentelor inovatoare, avem speranța că alte familii nu vor trebui să suporte aceeași durere și incertitudine cu care ne-am confruntat atât de mulți ani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`