Prima pagină » Titlurile zilei » Misterul din spatele morții celui mai experimentat parașutist din Iași! Ultimele clipe din viața lui Sorin Enghel au fost îngrozitoare și nimeni nu a putut interveni

Misterul din spatele morții celui mai experimentat parașutist din Iași! Ultimele clipe din viața lui Sorin Enghel au fost îngrozitoare și nimeni nu a putut interveni

26 sept. 2022, 02:00, 4 ,
Andreea Andrei în Titlurile zilei

Lumea aviatică din România s-a cutremurat auzind vestea că Sorin Enghel, comandantul Aeroclubului din Iași, a trecut în neființă. Totul a devenit înfiorător la aflarea faptului că parașuta lui Sorin Enghel s-a încâlcit cu o alta ce era controlată de un concurent

Sorin Enghel a fost unul dintre cei mai apreciați parașutiști din lumea aviatică din România. Acesta a avut o carieră de succes, cu mii de ore de zbor. De asemenea, comandantul Aeroclubului din Iași a fost instructor de parașutism. Ultimele clipe din viața ieșeanului au fost tragice. Până la momentul actual, se cunosc puține detalii, dar motivul pentru care s-a petrecut accidentul este faptul că parașuta lui Sorin Enghel s-a încâlcit după ce ar fi atins-o pe cea a unui alt coleg.

Ultimele clipe din viața lui Sorin Enghel

Comandantul Aeroclubului „Alexandru Matei” din Iași a sfârșit într-un tragic accident petrecut în Polonia. Acesta ar fi făcut parte dintr-un grup de 9 parașutiști de diferite naționalități.

Ieșeanul ar fi sărit într-o formație de patru persoane. Parașuta lui Sorin Enghel s-ar fi încâlcit după ce s-a atins de cea a unui coleg din Polonia. Ambii au căzut pe teren, fără ca parașuta să fie deschisă, ajungând de urgență la spital. Din nefericire, Sorin Enghel a murit pe loc, resuscitarea fiind fără rezultat.

„Concluziile preliminare arată că, în acea zi, nouă persoane au sărit din avion. Din motive necunoscute momentan, două au căzut pe teren. În urma rănilor, unul dintre bărbați a murit pe loc, deși a fost resuscitat. Al doilea bărbat a fost transportat cu elicopterul LPR la spitalul din Łódź. Ceilalți săritori au aterizat în siguranță. Polițiștii aflați sub supravegherea procurorilor și a Comisiei de Investigare a Accidentelor Aeriene la fața locului desfășoară activități care vor permite stabilirea împrejurărilor acestui eveniment”, declară pentru Polsat News Asistent Superintendent de Poliție Izabela Gajewska, Sediul Poliției Orașului din Piotrków Trybunalski, Polonia.

Pentru moment nu se știe de ce s-au încălcit parașutele, dar s-a comunicat faptul că cei doi au ajuns la sol înfășurați în materialul acestora. Bărbatul de origine poloneză trăiește, dar se află în stare gravă la spital. Ceilalți parașutiști prezenți la fața locului au privit îngroziți, fără a putea interveni în vreun fel. Aceștia au plâns, privind cum medicii nu reușesc să îl readucă la viață.

Durere în sufletele celor care îl cunoșteau pe Sorin Enghel

La clubul Aeronautic „Alexandru Matei” din Iași, colegii au aprins simbolic lumânări în amintirea colegului lor. Aceștia nu au organizat momentan niciun fel de activitate comemorativă, fiind încă șocați de vestea morții lui Sorin Enghel.

George Rotaru, președintele clubului Aeronautic din România, a menționat faptul că Sorin Enghel ar fi trebuit să stabilească un nou record european în Polonia, dar nu comentează cele întâmplate, lăsând acest aspect autorităților de resort.

„Colegul și prietenul nostru, Sorin Constantin E., s-a stins din viață într-un tragic accident de parașutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european. Comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism cu toate calificările și o experiență de peste 3.600 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism – lucru relativ pe cupola, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, a fost mereu un model de profesionalism pentru toți cei din jur.

Orice comentariu este de prisos, sunt cercetări în desfășurare realizate de instituțiile abilitate”, transmite George Rotaru.

Colegii de breaslă au transmis mesaje de condoleanțe, lăudând întreaga activitate a lui Sorin Enghel, unul dintre cei mai experimentați parașutiști din România. Vestea a fost un șoc pentru cei care îl cunoșteau. Parașutiștii ce au privit neputincioși ultimele clipe din viața ieșeanului au plâns când acesta nu a răspuns resuscitărilor.

Comentarii
  • ACM cand va spanzura dracu’ pe sus… Una e sa existe o necesitate, un salt de parasutist militar, dar asa? Sariti cu cearsaful doar ca sa va faceti filmulete pe Utube, intreceri care-i mai tare? Iata ca va intreceti care-i inmormantat primul… Rahat de indeletnicire.

  • Oslobane, stai jos, ai 4 pentru azi

  • Tramvaiane, sa ma iei cu limba. Eu mai stiu unul caruia nu i s-a deschis deloc si s-a zdrobit. 2 sapt a agonizat, in spital. Icarii p mele…

  • esti prost de-ti pocnesc adidasii,la fel poti spune si despre motociclistii „p–ii mele” si despre automobilistii „p–ii mele” si despre schiorii p–ii,dar dupa cum se vede treaba tu nu ai alte pasiuni in afara de a manca si a caca,asa ca……iti zic,cu minim(spre deloc) respect:-„mars retardul p–ii mele….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`